Scapa rapid si eficient de cosuri. Vezi ingredientul minune care vindeca acneea si iritatiile


O echipa de cercetatori britanici de la Universitatea Leeds Metropolitan a descoperit un tratament anti-acnee pe baza de plante, mai eficient decat toate cremele existente astazi pe piata.


Ingredientul-cheie identificat de oamenii de stiinta britanici este cimbrul de camp.

Experimentele desfasurate de cercetatori au aratat ca o tinctura simpla continand cimbru de camp este mai eficienta in eliminarea bacteriei care provoaca acneea, Propionibacterium acnes, decat cremele existente in comert.

Top 3 solutii pentru mamici ocupate. Cum sa ai o piele curata, fara cearcane sau acnee

Cercetatorii au testat mai multe plante, printre care cimbrul de camp, smirna si galbenelele, comparand rezultatele acestora cu cele obtinute de peroxidul de benzoil, ingredientul activ in majoritatea cremelor anti-acnee. Toate plantele testate au reusit sa ucida bacteria care provoaca acneea, dar cimbrul de camp a fost cel mai eficient tratament.

"Tinctura de cimbru s-a dovedit a fi cea mai eficienta solutie impotriva acneei, oferind rezultate mai bune chiar si decat peroxidul de benzoil. Acest lucru arata potentialul tincturii de cimbru in ceea ce priveste tratarea acneei", a declarat dr. Margarita Gomez Escalada, coordonatorul acestui studiu.

Specialista a declarat ca este nevoie de mai multe teste pentru a confirma eficienta cimbrului de camp impotriva acneei si pentru a identifica modul in care acesta actioneaza la nivel molecular. Escalada sustine ca studiul ei poate oferi o "alternativa naturala la tratamentele actuale".

Cum sa ai o piele neteda si sanatoasa dupa nastere. Uite 6 metode minune

Daca tinctura de cimbru de camp va fi confirmata ca tratament eficient impotriva acneei, acest lucru va duce la eliminarea efectelor secundare ale peroxidului de benzoil, printre care se numara iritarea pielii si senzatia de arsura, potrivit Descopera.ro.

Dr. Escalada a prezentat rezultatele studiului in cadrul unei conferinte organizate in Dublin de Society for General Microbiology.

related posts

Modifică setările cookies