Specialistul PERFECTE îţi spune cum să realizezi MACHIAJUL DE VARĂ


Vara este anotimpul strălucirilor, al zilelor de plajă, al băilor în piscină sau la mare, al călătoriilor. Machiajul potrivit de vară trebuie să fie unul rezistent, dar care să nu sufoce pielea!


Aşadar, cum arată machiajul perfect(e) în sezonul soarelui?

Tenul perfect 

Dacă ai tenul gras și te deranjează luciul, poți începe prin aplicarea unei baze matifiante. În cazul în care tenul este uscat trebuie să îi acorzi multă hidratare prin baze/creme hidratante pentru că bronzul și soarele usucă și mai mult. Este extrem de important să alegem produse cu SPF, minimum 30. 

Pentru fond de ten putem opta pentru un BB cream SPF 30-50 sau dacă avem nevoie de fond de ten e indicat să folosim unul rezistent la transfer, waterproof. Anticearcanul putem să îl aplicăm doar în caz de nevoie, pentru a nu încărca prea mult zona ochilor. Cantitatea poate fi una moderată, cu cat se integrează mai bine în piele cu atât arată mai natural și rezistă mai bine. 

Un alt produs pe care îl putem alege vara este pudra cu microparticule strălucitoare. Subliniază extrem de frumos pielea bronzată, la fel ca un praf magic. Dacă totuși optăm pentru matifiere, o pudră pulbere translucidă este perfectă. 

Blushul poate fi cremos sau uscat și poate fi aplicat direct peste fondul de ten fără a încărca cu prea multe pudre partea de ten. Poate avea nuanțe de piersică, terracota sau corai, iar highliterul poate avea irizații aurii. 

Privirea perfectă

Pentru zona ochilor: o bază waterproof, un fard satinat, irizat şi mascara waterproof! Dacă vrem să conturăm zona ochilor putem alege eyeliner waterproof negru sau colorat în detrimentul creioanelor pentru a ne asigura că rămâne la locul lui pe tot parcursul zilei.Sprâncenele pot fi conturate cu geluri, mascara sau farduri.

Zâmbetul perfect

Rujurile pot avea texturi cremoase, balsamuri hidratante, glossuri care reflectă frumos razele soarelui. Dacă totuși dorim să avem un pop-up de culoare intensă pe buze, putem alege rujurile mate. Să ne asigurăm însă că hidratăm buzele corespunzator înainte. 

Un puf de spray fixator și....să ne bucurăm de soare! 

Machiajul meu personal, vara, implică folosirea unui fond de ten lejer sau înlocuirea acestuia cu un BB cream cu factor de protecție solară, pudră bronzantă pe pomeți, puțin highlighter, definirea sprâncenelor, mascara waterproof neagră sau colorată pentru accentuarea privirii și lipgloss rose sau ruj roșu mat pentru buze. Uneori adaug accente aurii ochilor. 

Ca și trenduri, vara aceasta putem vedea o paletă destul de largă, potrivită pentru gusturile tuturor. 

Mie una, machiajele cu accente aurii mi-au atras atenția! Dacă ați rămas cu impresia că smokey eye-ul are doar nuanță închisă, prezentarile din sezonul primavara-vara machiaj 2019 vin să ne lărgeasca orizontul. Au fost vazute machiaje smokey eye gold inspirate din anii ’70 sau pentru cei ce preferă grafismele, linii gold la marginile pleoapelor.

Se poartă....

  • Tenul lucios și curat cu un accent de roz pe pomeți sau buze, în rest totul minimalist, nude. 
  • Tenul curat, natural, cu accent pe întreținerea pielii este de asemenea un trend râvnit de mulți designeri, la care se mai pot adăuga nuanțe strălucitoare la ochi sau buze.
  • Avem prezente și culori exotice, nuanțe de fucsia, lime, cobalt, neon, corai, folosite atât pe toată pleoapa cât și doar ca linie grafică sau accente. Albastrul este de asemenea un accent important al verii 2019.
  • Rujul roșu este nelipsit în tendințele oricărui sezon. 

Living Coral este culoarea anului 2019, conform Pantone. Este o nuanță vibrantă, caldă, cu subton auriu, iar asta o face perfectă pentru a fi purtată pe buze, pleoape și chiar pe unghii.

Așa că, vara asta, vă invit, în primul rand, să acordați atenție tenului vostru, și apoi, să experimentați texturi, să vă jucați cu diferite culori, să îndrăzniți! Să străluciţi!

DESPRE SPECIALISTUL PERFECTE

DANA ELIZA ŞERDEAN, MAKE-UP ARTIST

Mă numesc Dana Eliza Şerdean, am 28 de ani, sunt make-up artist, iar în salonul meu aduc un strop de magie şi culoare pe chipul tuturor femeilor care apelează la mine. Am urmat Liceul de Arte Plastice, apoi Facultatea de Artă si Design, iar scopul meu acum e să ridic machiajul la rang de artă! Şi te voi învăţa pe tine să fii şi mai frumoasă!

Dana Eliza Şerdean Facebook

Dana Eliza Şerdean Instagram

FOTO: DANA ELIZA ŞERDEAN

 

related posts

Modifică setările cookies