Specialistul PERFECTE vă spune pașii machiajului pentru persoane cu ochelari


”De ce porți ochelari? Ochii mei sunt atât de frumoși încât trebuie să îi țin în vitrină! ”
 
 
 
 
 


Pentru unii, ochelarii sunt un accesoriu, pentru unii o necesitate, așa că am decis că ar fi frumos să vă împărtășesc câteva secrete în materie de machiaj pentru a avea două ”diamante” în ”vitrină”. 

Primul lucru de care e indicat să ținem cont când vrem să ne machiem și avem ochelari este legat de ce lentile folosim. Există lentile care măresc și lentile care micșorează ochiul. Mai exact, putem avea de a face cu o miopie, lentilele având semnul minus, așadar, micșorând ochiul, iar în cazul acesta recomand să mărim puțin ochiul pentru a părea normal după ce punem ochelarii; pentru a mării ochiul putem opta pentru farduri deschise la culoare, sidefate, care să aducă un plus de volum. Se aplică mascara atât pe genele superioare și inferioare. Se poate folosi creion/eyeliner alb/bej pe pleoapa umedă. 
 
 
În al doilea caz, putem avea de-a face cu hipermetropie, lentilele având semnul plus și mărind ochiul, iar în cazul acesta este de preferat să păstrăm linia naturală a ochiului, fără a exagera liniile machiajului. Ideal este să optăm pentru farduri mate, culori medii spre închise, marouri/griuri/bleumarenuri/violeturi. Este de preferat să nu încărcăm genele cu mascara, iar conturul cu eyeliner sau creion dermatograf să îl facem subțire pentru că prin lentile el va părea mai gros.
 
Atenție deosebită camuflarii cearcanelor!

Ochelarii evidențiază zona din jurul ochilor, în plus persoanele care poartă ochelari pot avea ochii mai încercănați/obosiți așa că se va acorda o atenție deosebită mascarii defectelor din această zonă. Se alege un anticearcan de calitate, care să ne ajute să camuflăm problemele. Acesta se fixează cu pudră translucidă. De asemenea pe lateralele nasului și pe vârful obrajilor vom avea grijă să fixăm fondul de ten pentru a nu dispărea în momentul contactului cu ramele. 
 
Sprâncenele, joacă de asemenea un rol extrem de important. Ramele nu ar trebui să acopere sprâncenele și nici să se așeze pe obraji. Ideal ar fi să păstram un echilibru, spre exemplu dacă avem o ramă neagră, să nu conturăm sprâncenele extrem de puternic, ci să le lăsăm mai discrete; dacă ochelarii nu au ramă, putem pune accentul pe sprâncene. 
 
Și acum, să pășim puțin în tărâmul culorilor. Dacă rama ochelarilor este din metal argintiu, vom folosi culori reci pentru machiaj, iar dacă ramele sunt aurii-bronz vom alege o paletă de culori calde. Dacă avem rama verde putem alege farduri maro/galben/bej, dacă avem rama mov farduri ocru/bej/galben, iar dacă avem rame multicolore optăm pentru tonuri neutre bej/maro deschis/negru etc. 
 
Ochelarii fără rame pot da impresia că nu purtăm ochelari, dar în același timp privirea va fi direcționată către puntea nasului, acolo unde se unesc lentilele. Este perfect dacă avem niște ochi depărtați, pentru că vor părea mai apropiați, dacă însă sunt apropiați va trebui să corectam acest lucru, aplicand un fard deschis în colțul intern al ochiului și pe pleoapă și culoare închisă doar pe colțul extern. 
 
 
Ca regula generală, nuanțele fardurilor recomand să fie în armonie cu ramele ochelarilor. Astfel, dacă avem rame groase sau închise la culoare, să alegem farduri deschise, strălucitoare, pentru a lumina privirea.  Dacă avem rame subțiri, sau ochelari fără rame, putem alege nuanțe neutre, bejuri, ciocolatiu sau diverse culori închise. Atenție la a nu se depăși rama ochelarilor cu machiajul.
 
DESPRE SPECIALISTUL PERFECTE

DANA ELIZA ŞERDEAN, MAKE-UP ARTIST
 
Mă numesc Dana Eliza Şerdean, am 28 de ani, sunt make-up artist, iar în salonul meu aduc un strop de magie şi culoare pe chipul tuturor femeilor care apelează la mine. Am urmat Liceul de Arte Plastice, apoi Facultatea de Artă si Design, iar scopul meu acum e să ridic machiajul la rang de artă! Şi te voi învăţa pe tine să fii şi mai frumoasă!
 

FULLSCREEN
Specialistul PERFECTE vă spune pașii machiajului pentru persoane cu ochelari
  • /

related posts