Stii cand expira un fond de ten, un ruj sau un rimel? Uite cum poti afla!


De cele mai multe ori, nu pastrezi fardurile sau cosmeticele in ambalajul lor original, asa ca este foarte posibil sa nu tii minte cand expira acestea. Ca sa nu iti dai seama abia cand iti apar iritatii pe fata, am intrebat un make-up artist care este termenul limita pana la care poti utiliza fardurile.


“Legal, produsele cosmetice au valabilitate 24 de luni, iar produsele de skin 36 de luni. Este foarte important ca atunci cand cumperi un produs cosmetic, beauty adviser-ul sa iti precizeze valabilitatea produselor, deoarece pe cutie este specificat un termen de 12 luni de la data desfacerii, dar un mascara sau un ruj nu putem sa-l tinem mai mult de 6 luni,” te sfatuieste Urania Iovanescu.

“In functie de tipul texturii pe care il are mascara, se poate usca in aproximativ o luna. O femeie care foloseste in mod frecvent mascara, il poate tine maxim doua luni, pentru ca textura se degradeaza si se va usca,” adauga Urania.

In cazul fondului de ten, vestile sunt insa mai bune: il poti folosi intre sase luni si un an. In ceea ce priveste rujul, conteaza mai multi factori atunci cand vorbesti de termenul de expirare. “Daca il uiti in baie sau undeva la caldura si simti ca se branzeste pe buze, este indicat sa nu il mai folosesti. Acelasi lucru este valabil si la mascara, pentru ca ochii sunt foarte sensibili,” e de parere make-up artistul.

Cel mai mare termen de garantie il au insa fardurile de obraz si pudrele: aproape doi ani. “Fardurile de pleoape au cam aceeasi valabilitate, dar in momentul in care se pietrifica, ar trebui schimbate. In cazul in care nu folosesti pensule, excesul de sebum de pe degete, in contact cu fardul, se pietrifica. Ideal ar fi sa il cureti cu o pensula, pentru a-i pastra textura intacta,” spune Urania.

Mare atentie trebuie sa ai si cu pensulele de machiaj, asa ca fa-ti un obicei din a le curata saptamanal. “Le poti dezinfecta cu solutii speciale sau le poti spala cu sampon sau sapun lichid. Este foarte important sa aplici si balsam si sa le lasi sa se usuce in forma lor initiala,” a incheiat make-up artistul.
 

related posts

Modifică setările cookies