Tipuri de manichiuri și lacuri de unghii pentru o primăvară perfectă


Primăvara este la geam. Ai văzut-o? Începe să te forțeze să renunți la griuri și la negrul din garderobă și să treci la culori mai însorite. Odată cu încălzirea vremii, nu doar starea de letargie se transformă, ci și aspectul părului, al pielii, unghiilor și al garderobei tale.


Fotografie de Oleg Ivanov

Cum mâinile nu mai sunt acoperite de mănuși și au un rol foarte important pentru un aspect general plăcut în noul sezon, dar și în completarea unei ținute de succes, ele vor avea nevoie de o revitalizare de look la început de primăvară. În acest articol, te vom ghida în alegerea unui tip de manichiură potrivită pentru stilul tău de viață, dar și în alegerea lacului de unghii pentru a o realiza.

Înainte de a începe, trebuie să te punem la curent cu ce s-a întâmplat în ultimii ani în privința aspectului unghiilor din punct de vedere estetic și al trendurilor din industria modei. Deși extensiile de unghii au fost foarte îndrăgite și la modă acum patru-cinci ani, popularitatea lor a început să scadă din momentul în care naturalețea a început să fie cool. Indiferent de cât de bine făcute erau unghiile false, puteai vedea cu ochiul liber că unghia avea o extensie aplicată în mod nenatural.

Odată cu decăderea trendului unghiilor false, realizate cu gel sau acrilic, femeile au rămas totuși cu aceeași provocare: cum să își păstreze un timp îndelungat fiecare nouă manichiură. Industria cosmetică a găsit un înlocuitor al unghiilor false care oferea atât un aspect natural, cât și o durată rezonabilă de timp: oja și lacul semipermanente.

În continuare, îți vom prezenta principalele tipuri de lacuri de unghii cu avantajele și dezavantajele fiecăruia pentru a putea alege cu ce manichiură să îți începi primăvara. Ești pregătită? Să începem! 

Manichiura cu lac semipermanent

Lacul semipermanent este o combinație de lac cu gel care rezistă până la 14 zile și are o strălucire mai puternică decât lacul clasic. Se aplică în câteva secunde, se usucă repede și nu afectează unghia în niciun fel, ba mai mult, are rol de întărire și prevenire a ruperii. În mod cert este o variantă de manichiură mai cool decât cea cu gel sau acrilic datorită aspectului conferit unghiilor și faptului că nu alterează textura acestora. 

Fotografii de Kristina Paukshtite, Thomas și Kaboompics.com

Principalul dezavantaj care apare este legat de calitatea produsului. Dacă nu alegi unul profesional, este posibil ca, în câteva zile de la aplicare, să vezi primele fisuri. Poți rezolva această problemă prin alegerea unui salon unde să îți faci manichiura sau prin achiziția unui lac de unghii semipermanent de calitate. Dacă dorești să îți faci o astfel de manichiură acasă, pe lângă lac vei mai avea nevoie de o lampă UV și de alte două produse pentru baza manichiurii și finisarea acesteia post-aplicare de lac. 

Manichiura cu lac clasic

Așa cum probabil intuiești deja, lacul clasic de unghii are avantajul că îl poți aplica oricând acasă, repede, fără prea multă bătaie de cap. În plus, este mai ieftin decât cel semipermanent, însă rămâne pe unghii pentru o perioadă mult mai scurtă de timp: 4, maximum 7 zile, în cazurile cele mai fericite.

Fotografii de Kaboompics.com și Analia Baggiano

Și în cazul lacului clasic poți prelungi rezistența manichiurii prin achiziționarea unui produs profesional, însă nu te aștepta ca după cele 4 zile să ai unghiile ca în prima zi după aplicare. 

3. Manichiura cu lac săptămânal

Industria cosmetică te ia mereu prin surprindere, pentru că apar produse pentru orice tip de problemă. Dacă nu ești fana folosirii unei lampe UV pentru manichiură cu lac semipermanent, există o alternativă care oferă aproape la fel de multe beneficii, cu mai puțin efort. 

Manichiura cu lac săptămânal (weekly nail polish) presupune aplicarea lacului de unghii și a unui strat de protecție cu o tehnologie inovativă ce protejează lacul de lumina din interior și din exterior. Astfel, deși nu îți expui unghiile unei lămpi UV imediat după aplicare, poți avea garanția că manichiura cu lac săptămânal te va ține timp de șapte zile.

O altă deosebire față de manichiura cu lac semipermanent este că nu trebuie să aplici o bază înainte de lac ceea ce va duce la cheltuieli mai mici. În cazul acestui tip de manichiură nu trebuie să plătești pentru bază, folosirea lămpii UV, iar produsul principal, lacul, costă mult mai puțin decât unul semipermanent.

Concluzii

Lacul săptămânal este varianta de mijloc între semipermanent și clasic. Dacă ești o fire independentă și care face lucrurile spontan, ți se potrivește mai degrabă lacul clasic și cel săptămânal, unde nu este nevoie neapărat de o programare la salon. Îți poți face manichiura acasă, în câteva minute și o poți schimba la fiecare final de săptămână când unghiile tale vor avea doar o mică fisură în partea superioară.

Totuși, dacă din când în când îți dorești să te răsfeți, o manichiură semipermanentă poate fi o alegere inspirată. Și te vei putea bucura de ea timp de două săptămâni! 

Alege un salon care are produse profesionale de calitate și aruncă o privire pe revistele de modă pentru inspirație. Acolo poți găsi atât culori noi pe care să le încerci, dar poți cunoaște și mai bine brandurile de produse profesionale de care poți întreba la salon sau pe care le poți cere pentru manichiura ta. 

related posts

Modifică setările cookies