Top 4 cele mai seducătoare note pentru parfumul de seară


Dacă atracția ține de chimie, atunci ce poate fi mai atrăgător decât un parfum? Unele parfumuri sunt, totuși, mai seducătoare decât altele. Iată, de exemplu, ce arome sunt potrivite pentru parfumul de seară.


Moscul 

Dacă există o aromă care este strâns legată de istoria parfumului, cu siguranță este vorba despre mosc. Moscul este o substanță sintetică, cu miros pătrunzător și plăcut, care imită mirosul moscului natural (substanță secretată de un mamifer rumegător din Asia). Moscul este folosit ca notă de bază în parfumurile de seară, alături de ambră, chihlimbar, note florale sau fructate.

 

Vanilia 

Aroma de vanilie este dulce și intensă și de aceea se poate regăsi și în parfumurile bărbătești, de multe ori alături de scorțișoară, ghimbir, cimbru, piper roz. Vanilia poate avea efect afrodisiac sau poate produce pur și simplu o stare de bine. 

 

Iasomia

Notele de iasomie sunt extrem de plăcute și pot sta alături de alte arome exotice: ylang-ylang, tuberoza, floarea de frangipani. Mirosul dulce și irezistibil al acestor flori evocă plajele tropicale, cu toate că iasomia crește și în grădinile de la noi. 

 

Menta

Mirosul de mentă proaspătă energizează și creează o stare de bine. Studiile arată că mirosul de mentă stimulează capacitatea mentală, ne face mai atenți și mai entuziaști. Menta este un parfum care atinge toate simțurile și care face oamenii să se simtă fericiți.

Condimente precum ghimbirul, scorțișoară, piperul roz, cuișoarele, șofranul și cardamomul sunt, de asemenea, arome care îmbogățesc și dau mult farmec parfumului.  

Sursa foto: rawpixel / Unsplash

related posts

Modifică setările cookies