Top 5 beneficii ale integrării apei micelare în rutina ta de beauty


Demachierea face parte din rutina zilnică a femeilor. Dacă până acum foloseai produse de demachiere ce fie îți iritau ochii, fie erau blânde, dar mai lăsau urme de machiaj, atunci ar trebui să știi că, în ultimii ani, apa micelară a crescut în popularitate, luând locul altor produse de demachiere și curățare a tenului.


Iată principalele beneficii pe care ți le poate aduce introducerea apei micelare în ritualul tău zilnic de îngrijire și frumusețe.

Îndepărtează atât machiajul, cât și impuritățile pielii

Nu lăsa termenul „apă” să te inducă în eroare. Apa micelară are în compoziția sa micele, care acționează ca un magnet împotriva machiajului, chiar și cel rezistent la apă, a impurităților și a excesului de sebum din piele. De asemenea, micelele pot crește permeabilitatea pielii, permițând ingredientelor cu efect demachiant să ajungă la straturile mai profunde ale pielii.

Datorită faptului că acest produs cosmetic oferă o curățare profundă a pielii, nu numai că te scapă de impurități, dar lasă pielea mai fină și mai luminoasă cu fiecare utilizare.

Lasă pielea hidratată și îi menține echilibrul

Apa micelară conține glicerină, un ingredient ce ajută la hidratarea pielii. Studiile demonstrează că glicerina menține un nivel normal al sebumului. Aceasta acționează ca un magnet ce trage apa din straturile inferioare ale pielii. De asemenea, glicerina este eficientă în calmarea iritațiilor pielii.

Mai mult, micelele și glicerina hrănesc pielea și acționează ca o barieră naturală ce protejează pielea împotriva impurităților. Astfel, ingredientele ce curăță și hrănesc tenul asigură protecția împotriva factorilor externi, precum microbii și bacteriile din aer.

Este ușor de folosit și transportat

Pe lângă toate beneficiile menționate anterior, acest produs este portabil, convenabil și ușor de utilizat. Poți lua apa micelară cu tine oriunde mergi. Datorită proprietăților sale, este mai mult decât suficientă de luat cu tine într-o călătorie.

Apa micelara poate fi aplicată folosind doar o dischetă demachiantă, ceea ce elimină nevoia de a transporta și utiliza perii, prosoape sau alte feluri de aplicatoare care pot răspândi germeni și bacterii. Tot ce ai nevoie este flaconul de apă micelară, ce poate veni și în varianta travel size, și dischetele demachiante. Ai demachiant, toner și cleanser toate într-un singur flacon.

Este bună pentru toate tipurile de ten

Apa micelară este incredibil de versatilă și potrivită pentru aproape orice tip de piele, indiferent dacă ai tenul uscat, gras sau normal. Este benefică în special pentru persoanele cu piele sensibilă sau cu afecțiuni ale pielii precum rozaceea, deoarece nu conține ingrediente care irită pielea.

Nu există studii oficiale despre acest produs ca tratament pentru acnee, dar Dr. Julie Russak de la Clinica Dermatologică Russak din New York susține că proprietățile sale de curățare pot fi o parte utilă a tratamentului. Deoarece apa micelară este eficientă în îndepărtarea excesului de sebum și a impurităților, poate ajuta la reducerea focarelor de acnee.

Înlocuiește cu ușurință alte produse de curățare și îngrijire a tenului

Dr. Yoon-Soo Cindy Bae, un dermatolog din New York, atrage atenția asupra faptului că produsele de tip toner conțin alcool, element ce poate duce la uscarea pielii. Dr. Russak concluzionează că apa micelară este o alternativă perfectă, „formula sa complexă oferind aceleași proprietăți ca tonerul, fără ingredientele dure ce usucă pielea”.

Astfel, aceasta este un produs mult mai blând cu pielea față de alte feluri de cleanser. Nu conține alcool, îndepărtează machiajul la fel de ușor ca orice demachiant și, în plus, hidratează pielea mai bine decât șervețelele demachiante, de exemplu.

Ești gata să vezi cu ochii tăi beneficiile de a avea o piele mai fină, curată și fără reziduuri dăunătoare? Include apa micelară în ritualul tău de beauty și bucură-te de rezultate!

Sursa foto: Shutterstock.com

related posts

Modifică setările cookies