Tot ce trebuie să știi despre kiturile de ojă semipermanentă


Manichiura realizată cu un kit de oja semipermanenta a devenit din ce în ce mai îndrăgită de către femei în ultimii ani, aproape ca nu-ți mai poți imagina o manichiura perfectă dacă nu este realizata cu ojă semipermanentă. Dar de ce oare femeia modernă preferă oja semipermanentă?


Sunt mai multe avantaje pentru care manichiura cu ojă semipermanentă este în topul preferințelor, însă rezistența și aspectul îngrijit al unghiilor până la 3-4 săptămâni, reprezintă atuul pentru care aceasta a cucerit inimile multor femei.

Așadar marea atracție constă în faptul că unghiile sunt mai strălucitoare, mai durabile și se usucă rapid. Există și dezavantaje? Procesul de aplicare implică o tehnică specifică, produse de specialitate – ojă semipermanenta care trebuie polimerizată pe unghiile tale cu o lampă UV sau LED, fapt pentru care unele femei prefera să meargă la salon pentru a-și face manichiura.

Cu toate acestea, există nenumărate tipuri de kit-uri de ojă semipermanentă cu ajutorul cărora îți poți face manichiura acasă, kit-uri ce-ți oferă posibilitatea să obții rezultate de salon din confortul propriei case. Astfel, găsim kit de ojă semipermanentă starter pentru începători, kit-uri mai complexe, profesionale, cu mai multe tipuri de produse, pentru stiliști proteziști de unghii avansați sau kit-uri de ojă semipermanentă ce conțin combinații ideale de culori – toate însă pot fi utilizate de oricine, atât la salon, cât și acasă.

Tot ce trebuie să faci, dacă îți dorești să realizezi creații proprii pe unghiile tale și, de ce nu, pe ale prietenelor, este să alegi produsele preferate, să cauți tutoriale și articole ca acesta și să îndrăznești. Exercițiul repetat și susținut este singura modalitate de a obține îndemânarea necesară atunci când alegi să folosești o tehnică nouă, indiferent despre ce domeniu este vorba.

Cum îți alegi cel mai bun kit de ojă semipermanentă 

Pentru a-ți alege cel mai bun kit de ojă semipermanentă trebuie să știi în primul rând la ce-l vei folosi, dacă este doar pentru tine sau dorești să exersezi pentru a deveni specialist. Astfel, dacă-l vei folosi doar pentru tine personal, te vei orienta să-ți achiziționezi un kit mai simplu, format din câteva culori de ojă semipermanenta, primer, bază și top coat, lampă UV, pile, buffer și cleaner (acesta doar dacă top-ul necesită ștergere). 

Cât de scump este un astfel de kit 

Costul inițial al unui kit de ojă semipermanentă este, în cele mai multe cazuri, mai mare decât costul unei manichiuri cu ojă semipermanentă realizată într-un salon. Cu toate acestea, investind într-un astfel de kit, vei economisi pe termen lung. Este simplu dacă faci un calcul și împarți costul kitului la numărul de dăți în care îți vei face manichiura și/ sau pedichiura folosindu-l. Dacă îl privești ca pe o investiție, vei constata de fapt că este destul de ieftin, raportat la beneficiile obținute cu ajutorul acestuia. În plus, ai ocazia să îți pui amprenta personală pe modelele executate.

Kit-ul de ojă semipermanentă - potrivit pentru amatori

În general, toate aceste kit-uri de ojă semipermanetă sunt potrivite și pentru începători, ba chiar unele sunt special create pentru aceștia. Un aspect important însă, îl reprezintă exercițiul, practica, deoarece este nevoie de îndemânare, răbdare și o mână fermă pentru a deveni expert în aplicarea manichiurii cu acest tip de ojă. Este o formă de artă, așadar trebuie să-i acorzi timp și să perseverezi.

Singura recomandare în cazul în care ești începătoare este să pornești cu un kit de bază până când reușești să îți faci mâna și să realizezi modele complexe în timp scurt.

Kituri cu combinații perfecte de culori

Paleta foarte variată de culori, textura cremoasă și rezistența excelentă sunt avantajele pentru care tot mai multe femei preferă manichiura cu ojă semipermanentă. Dacă nu știi ce culori sunt în trend sau nu știi cum să le asociezi, poți alege un kit creat special în combinații suave de culori, nuanțe și texturi. Vei găsi seturi ce conțin culori pastelate, contrastante, complementare sau din aceeași gamă, mate sau sidefate. Ele sunt alese special astfel încât să meargă împreună, în orice combinație aleasă de tine.

Dacă nu ai încercat încă manichiura cu ojă semipermanentă, este timpul sa o faci! Este foarte important să te simți frumoasă și iubită în orice moment.

Sursa foto: foreverlash.ro

related posts

Modifică setările cookies