Trenduri 2019 în estetică. Bichectomia, noul trend în chirurgia estetică la care apelează cele mai multe vedete


Anul 2018 a fost unul spectaculos din punct de vedere al medicinei estetice. Despre aceste intervenții și ce trenduri vor fi 2019 în materie de estetică, ne spune Dr. Andrei Gregorian.


Pe lângă proceduri deja consacrate ca volumizarea buzelor și netezirea ridurilor cu acid hialuronic cât și cele chirurgicale, precum implanturile mamare și fesiere cu implant siliconic, devin din ce în ce mai cerute proceduri necunoscute până de curând. Acestea au cunoscut un adevărat “boom” din punct de vedere al cererii, în special către sfârșitul lui 2018. 

Trenduri 2019 în estetică

1.Bichectomia

La nivelul obrazului există o bulă de grăsime independentă de dietă, mișcare sau de un regim sănătos de viață. Aceasta este cunoscută și ca “bula lui Bichat”. Prin scoaterea acesteia pe cale chirurgicală se obține o subțiere la nivelul obrajilor, un aspect întinerit și un ten sculptat.

Se efectuează printr-o incizie pe interiorul obrajilor, grăsimea este scoasă apoi se aplică fire de sutură. Recuperarea după această procedură este imediată, cu disconfort minim, iar pacienta își poate relua regimul normal de viață imediat după operație.  Cu scopul de a facilita această recuperare, medicul va prescrie antibiotice, antiinflamatoare și antialgice.

Un mare avantaj îl constituie faptul că efectele sunt permanente, nefiind necesară reintervenția.
 

Această procedură este cunoscută de relativ puțin timp la noi, în timp ce în America vedete precum Angelina Jolie, Kim Kardashian sau Megan Fox au apelat de mult la ea.  Având în vedere trendul ascendent în ceea ce privește cererea pentru această procedură pe tot parcursul anului, bichectomia  va avea o pondere din ce în ce mai ridicată în anul 2019.

Trenduri 2019 în estetică 
2. Liftingul chirurgical al buzei superioare

În mod normal, pacienții în vârstă care optează pentru liftingul facial chirurgical sunt supuși unor serii de proceduri care implică: incizia cutanată, decuparea excesului de piele și suturarea acesteia pentru generarea liftingului facial. 

Dacă vorbim despre așa-zisul “russian upper lip lift”, această incizie se efectuează imediat sub nas, cu scopul de a exciza pielea și de a eleva buza superioară. Rezultatele sunt atât de spectaculoase încât a devenit o procedură de sine stătătoare.

Astfel, se generează o eversie a buzei care capătă un aspect “plin”, ferm și senzual. Pacientele care apelează la această procedură o fac de cele mai multe ori cu scopul de a scăpa de vizitele repetate în cabinetul de estetică pentru volumizarea buzelor cu acid hialuronic sau nu doresc deloc să adopte această variantă. Recuperarea este destul de ușoară iar pacienta va putea după aproximativ o săptămână să își reia ritmul normal de viață (atunci când inflamația se va remite). Pentru a o facilita, medicul va prescrie de asemenea antibiotice, antiinflamatoare și antialgice.

De asemenea, liftingul chirurgical al buzei superioare este o procedură permanentă, nefiind nevoie ca pacienta să revină pentru a reface operația. Din punctul meu de vedere, acest tratament va avea cea mai spectaculoasă creștere în anul 2019. 

Trenduri 2019 în estetică

3. Lipofilling sau remodelarea corporală cu ajutorul grăsimii proprii 

Procedurile care au la bază remodelarea corporală cu ajutorul grăsimii proprii deja nu mai au un caracter de noutate în ceea ce privește eficiența și utilitatea lor. Acestea au un grad ridicat de cerere în ceea ce privește preferințele pacientelor, iar pe anul 2019 vor fi solicitate în continuare.

Practic, se va efectua o lipoaspirație a grăsimii din locurile nedorite, se va prelucra și se va reintroduce în corp în zonele ce doresc a fi revolumizate și conturate. Se vor obține două deziderate majore: îndepărtarea celulitei inestetice și nedorite iar ulterior obținerea unui corp ”de revistă” , sculptat și mai atrăgător. Zonele în care se poate interveni pentru a volumiza cu grăsime proprie sunt: sânii, fesele și în unele cazuri chiar se poate face lipofilling la nivel facial.

Principalul avantaj al lipofilling-ului este acela că reprezintă o alternativă minim invazivă la implanturile clasice cu silicon, cu o recuperare mai rapidă și mai puțin disconfortantă. Medicația va fi constituită tot din antiinflamatoare, antialgice și antibiotice. Repausul recomandat este de o lună, perioadă în care efortul fizic va trebuie să fie minim.  
 

related posts

Modifică setările cookies