Vopseaua de par, riscuri si efecte secundare VIDEO


Aparent, vopseaua de par este o alegere inspirata si complet inofensiva. Nu pentru toata lumea insa. Persoanele cu pielea sensibila pot sa sufere de alergii severe. Perfecte.ro a stat de vorba cu medicul dermatolog Mihaela Leventer despre riscurile la care ne supunem in numele frumusetii.


In urma cu un an, o tanara de 22 de ani din Marea Britanie a fost desfigurata dupa ce si-a vopsit parul. Ea s-a ales cu arsuri extrem de grave, vederea i-a fost puternic afectata, iar dupa cateva zile, i-au aparut pete si rani dureroase, ca si cand ar fi fost victima unui incendiu puternic. Vezi aici poze cu ea!

Chiar daca este un caz izolat, dermatologii atrag atentia ca aceste reactii puternice pot aparea la orice persoana care are pielea sensibila.

“Exista pacienti care au o sensibilitate a pielii capului la decolorantul din vopsele si care dezvolta o dermatita de contact. Aceasta nu este datorata agresivitatii produsului, ci sensibilitatii pielii”, ne-a declarat Mihaela Leventer.

“Sunt cazuri destul de des intalnite. 2-5% dintre persoanele care isi vopsesc parul sufera de alergii. Un exemplu foarte bun este alergia la nichel, care provoaca o reactie de fiecare data persoana respectiva vine in contact cu acesta.”

 

related posts

Modifică setările cookies