„90-60-90” nu mai e garanția perfecțiunii. Decizie istorică la Miss Venezuela


Dimensiunile ideale ale unei femei au fost eliminate din procedura de desemnare a câștigătoarei la Miss Venezuela, concurs de frumusețe programat joi, 1 august, la Caracas. Organizatorii au anunțat că nu le vor mai măsura pe candidate la bust, talie și șolduri, criteriul „90-60-90” ieșind astfel din calcule.


Cu șapte titluri de Miss Universe și alte șase de Miss World, Venezuela e una dintre țările cele mai „frumoase” din lume, în ciuda sărăciei și a problemelor de ordin politic cu care se confruntă țara sud-americană. În consecință, finala națională Miss Venezuela a devenit o competiție influentă, de renume mondial.

VEZI și Irina Shayk, desemnată cel mai bun fotomodel de costume de baie din lume

Pentru ediția 2019, organizatorii venezueleni au luat o decizie îndrăzneață, care poate da startul unei „revoluții” în acest domeniu. Mai exact, cele 24 de frumuseți care se vor bate pentru victoria finală nu vor mai trece prin filtrul „90-60-90”, adică dimensiunile lor nu vor mai fi făcute publice și nu vor mai conta în stabilirea ierarhiei. 

„Frumusețea unei femei nu înseamnă 90-60-90, ea e măsurată de calitățile fiecăreia în parte”, a justificat Gabriela Isler, purtătoare de cuvânt a evenimentului și ultima reprezentantă a Venezuelei care a câștigat Miss Universe, în 2013. De fapt e un asalt asupra stereotipurilor construite de-a lungul timpului în ceea ce privește standardele de frumusețe feminină. De asemenea, decizia istorică de la Miss Venezuela le va determina pe viitoarele  participante să nu mai recurgă la operații estetice și la diete drastice pentru a ajunge la mult-doritul „90-60-90”.

related posts

Modifică setările cookies