Zozibini Tunzi, prima femeie de culoare din ultimii 8 ani care câștigă Miss Universe


Un model de 26 de ani din Africa de Sud a câștigat concursul de frumusețe Miss Universe 2019. Zozibini Tunzi este prima femeie de culoare din ultimii 8 ani care primește coronița.


Zozibini Tunzi a avut lacrimi în ochi în momentul în care și-a auzit numele pe scenă. Tânăra le-a explicat celor care au urmărit prestația ei că cei din jurul său nu au considerat-o niciodată o femeie frumoasă.

„Am crescut într-o lume în care o femeie care arată ca mine – cu tipul meu de piele și cu tipul meu de păr – nu a fost considerată niciodată o frumusețe. Cred că e timpul ca asta să se oprească aici. Vrea ca cei mici să se uite la mine și să-și vadă propriile chipuri în al meu”, a spus Zozibini Tunzi, conform CNN.

Miss Universe 2019 a crescut în orășelul Sidwadweni, alături de părinți și de celelalte două surori ale sale. Mai târziu s-a mutat în Cape Town, pentru a putea urma cursurile Universității de Tehnologie. 

În 2018, a obținut o dipl0mă în relații publice și management la aceeași universitate și a câștigat concursul Miss Africa de Sud.

În acest an, pe podiumul Miss Universe au urcat concurentele din Mexic și Puerto Rico. România a fost reprezentată de Dorina Chihaia, care a fost eliminate încă din prima fază a competiției. Vezi AICI ce rochii a purtat.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Fotografii: Getty Images

related posts

Modifică setările cookies