Alegerea mobilierului de bucătărie: șase sfaturi utile


Bucătăria a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai importante spații ale casei, aceasta nemaifiind doar locul izolat în care gătim, ci și zona unde luăm masa alături de cei dragi și ne petrecem timpul savurând o cafea sau un ceai.


În zilele noastre, majoritatea bucătăriilor reprezintă spații deschise, ce comunică fie cu sufrageria sau cu camera de zi, așadar nu mai este necesar să subliniem că o bucătărie bine organizată și elegantă este esențială pentru întregul decor al locuinței.

Dacă intenționezi să renovezi bucătăria sau ești în stadiul în care proiectezi una nouă, caută o mobila de bucatarie care să fie utilă și funcțională, astfel încât sarcinile pe care le ai de îndeplinit pe parcursul zilei să fie confortabil de realizat, dar și fermecătoare și inedite. 

Dimensiunea bucătăriei

Înainte de a alege mobilierul, este important să măsori foarte bine spațiul și să te gândești ce formă s-ar potrivi mai bine. Chiar dacă ai nevoie de mult loc pentru depozitare și pentru gătit, nu este indicat să aglomerezi foarte mult zona. Tocmai de aceea, poți alege o mobilă care să aibă mai multe sertare sau dulapuri în partea de sus. Dacă întreaga încăpere va fi doar mobilier, vei avea o stare de apăsare și disconfort din cauza lipsei spațiului. 

Spațiul de depozitare

Un aspect căruia trebuie să-i acorzi o atenție sporită este spațiul de depozitare. Potrivit specialiștilor, o bucătărie funcțională va avea întotdeauna mai multe dulapuri dedicate depozitării decât sunt necesare, pentru că, de-a lungul timpului, vei adăuga noi aparate și ustensile.

Cu insulă sau fără?

Știm că o insulă în bucătărie nu doar că arată extraordinar, ci este și un loc foarte bun pentru pregătit sau luat masa. Cu toate acestea, include o astfel de piesă de mobilier doar dacă ai un spațiu de minimum cinci metri doar pentru insulă, iar încăperea are aproximativ aproximativ 60 de metri pătrați. Un astfel de element voluminos într-o bucătărie mică este o mare greșeală de design, pentru că va da impresia unui spațiu extrem de înghesuit.

Materialele mobilierului

Lemnul natural se află în continuare în topul preferințelor, iar nucul, stejarul și mahonul pot fi utilizate pentru a construi un mobilier elegant și modern. Lemnul prelucrat este și el o variantă, mai ales din punct de vedere al prețului, fiind mult mai accesibil. Dacă vrei să adaugi un plus de originalitate, poți alege scaunele și masa dintr-un material metalic. 

Lucioasă sau mată?

Tu la care dintre cele două variante de mobilă visezi? Dacă îți dorești să creezi un aspect dramatic, atunci alege o mobilă de bucătărie cu finisaj lucios sau metalizat și ai grijă să echilibrezi foarte bine atmosfera optând pentru pereți de culoare mată. De asemenea, nu îți fie teamă că o mobilă mată va șterge din personalitatea bucătăriei tale. Poți apela la o combinație între cele două și să cumperi scaunele și masa dintr-un material cu finisaj lucios.

Culori „cuminți” sau excentrice?

Ai o paletă incredibilă de culori din care poți alege, de la simplul și elegantul alb până la argintiu, albastru și verde. Albul rămâne totuși una dintre cele mai căutate nuanțe, pentru că are capacitatea de a oferi un aspect îngrijit și ordonat. În plus, este recomandat să folosești această culoare mai ales dacă ai o bucătărie de mici dimensiuni, pentru că va da volum camerei. De asemenea, menține un echilibru. Spre exemplu, dacă optezi pentru o mobilă într-o nuanță mai excentrică, atunci alege culori calde și subtile pentru tavan și pereți.

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies