Amenajarea camerei de copii în stil scandinav. Ce presupune și care sunt tendințele


Tot mai mulți părinți aleg să amenajeze camera copilului cât mai simplu și mai aerisit. Stilul scandinav este una dintre opțiunile lor, iar astăzi vă explicăm ce presupune asta.


Camerele amenajate în stil scandinav sunt foarte luminoase, cu piese de mobilier cât mai simple și naturale. Designul interior este de departe unul dintre cele mai plăcute și apreciate, și începe să se regăsească și în casele românilor.

Nordicii pun accent pe frumusețe, finisaje naturale, simplitate și un stil minimalist care îi ajută pe cei mici să se simtă capabili să folosească lucrurile din camera lor, să aibă acces mai ușor la rafturi și jucării. 

Camerele sunt vopsite în nuanțe de alb gri, iar albul mărește și luminează vizual orice încăpere, fiind bază pentru tablouri minimaliste sau poze cu familia.

Nordicii pun accent pe multifuncționalitate. Obiectele alese de ei reflectă foarte bine necesitățile caselor din Norvegia, Finlanda și Suedia - spații mici și înguste. Nici apartamentele din România nu sunt foarte departe, iar aceste exemple vă pot ajuta să simplificați lucrurile.

Scandinavii aleg să îi lase pe cei mici să își dezvolte abilitățile cognitive și astfel folosesc tot felul de elemente care să îi ajute. Tabla de cretă la nivelul copilului este un element des întâlnit, dar și jucăriile din lemn care încurajează imaginația și dezvoltă coordonarea ochi-mână.

Poveștile la cort, cu beculețe difuze crează atmorsfera perfectă în camera celor mici. Copiii se simt atrași de un spațiu doar al lor, în care să se retragă atunci când nu vor să fie văzuți, iar nordicii respectă și înțeleg nevoile celor mici. 

Diferența de culoare o poate face un perete colorat sau poți opta pentru un covor multicolor pe care cel mic se poate juca.

Flexibilitatea spațiului trebuie să fie adaptată perfect cu vârsta și personalitatea celui mic. Spațiile de depozitare trebuie să fie la îndemâna copilului pentru a permite degajarea spațiului și trierea jucăriilor rapid.

Stilul scandinav reflectă nevoile celor care stau la bloc: mobilă modulară, în funcție de activitățile zilei, cromatică potrivită fiecărui membru al familiei, spațiu valorificat la maxim

Foto Istock

FULLSCREEN
Amenajarea camerei de copii în stil scandinav. Ce presupune și care sunt tendințele
  • /

related posts

Modifică setările cookies