Cum alegi ușa de la intrarea în apartament


Fie că ușa de la intrare s-a șubrezit în timp și se cere schimbată, sau că tocmai amenajezi sau reamenajezi apartamentul de la zero, alegerea unei noi uși e o decizie care îți poate da bătăi de cap.

Tag-uri:

Ei bine, trebuie să știi că există doar câțiva factori destul de importanți de care trebuie să ții cont.

Oferta bogată pusă la dispoziție de distribuitori probabil îți va accentua confuzia inițială. 

Pentru a-ți face viața mai ușoară,  e bine să știi că alegerea ușii depinde și de factori precum tipul de locuință și zona în care aceasta este amplasată, căci siguranța cartierului și clima își pot pune amprenta asupra materialului ușii. De cele mai multe ori, cele două caracteristici pe care oamenii le caută la ușile de la intrare sunt siguranța și aspectul pe care acestea îl au. Totuși, acestea nu sunt singurele caracteristici importante cand vine vorba despre usi pentru intrarea in apartament, ci sunt și alte lucruri pe care trebuie să le ai în vedere.

Iată câteva dintre ele:

Siguranța chiar e pe primul loc

Pentru a fi mereu liniștit în intimitatea propriei locuințe și pentru a putea profita de timpul petrecut cu familia ta, trebuie, în primul rând, să te simți în siguranță. Ușa de la intrare este unul din elementele cele mai importante în ceea ce privește siguranța casei tale. Din acest motiv, este indicat să alegi o ușă de o calitate superioară, care să fie realizată din materiale rezistente. Ușile metalice sunt cele mai bune din acest punct de vedere. În plus, trebuie să acorzi atenție și elementelor mici, precum yala, butucul sau cilindrul, deoarece aceste sunt extrem de importante. Dacă butucul va fi unul de calitate, el nu va putea fi găurit cu ușurință. De asemenea, balamalele sunt elemente care trebuie alese cu grijă, deoarece sunt și cele mai vulnerabile.

Apelează la specialiști experimentați atunci când montezi ușa. E esențial ca toate elementele să fie bine fixate și izolate, astfel încât tocul și ușa sa nu aibă joc, să izoleze corespunzător și să ofere maximum de siguranță.

Frumusețe, căldură și liniște în casa ta

Indiferent că este vorba de o casă pe pământ sau de un apartament, ușa de la intrare trebuie să aibă un aspect plăcut, care să o facă parte a designului întregii locuințe, atât ca nuanță, cât și ca stil. Pe piață există o gamă variată de culori, texturi și modele, astfel că vei putea alege exact ceea ce se potrivește perfect locuinței tale și care va împăca gusturile tuturor membrilor familiei.

În plus, ușile trebuie să fie bune izolatoare termic și fonic, pentru a putea avea parte de confortul dorit. Aceste aspecte nu pot fi ignorate când alegi ușa care va constitui bariera dintre familia ta, pe de-o parte, și vacarmul și temperaturile extreme din exterior, pe de alta. Ușa nu trebuie să permită pătrunderea frigului în interiorul locuinței tale și nici să permită pierderea căldurii. În plus, noua ta ușa de la intrare trebuie să izoleze fonic cât mai bine, pentru a fi sigur că nu vei fi deranjat și că nu-i vei deranja nici tu pe cei din jurul tău.

Ușa de la intrare reprezintă o investiție pe termen lung

Atunci când alegi să-ți schimbi ușa de la intrare, cu siguranță îți dorești să nu repeți procesul prea curând. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că varianta aleasă este și cea mai potrivită. În primul rând, este indicat să optezi pentru un model care nu-și va pierde din farmec și care va fi, în același timp, pe placul tău mulți ani. Există modele clasice, mereu la modă. 

Pe de altă parte, îți recomandăm să optezi pentru o ușă de o calitate superioară, care să fie rezistentă și să fie realizată din materiale durabile. Atunci când alegi materialul din care aceasta să fie realizată, ține cont de faptul că lemnul este un material care are nevoie de mai multă atenție în ceea ce privește întreținerea, iar, pe de altă parte, metalul este un material care se poate zgâria destul de ușor. Nu uita că și accesoriile sale trebuie să fie calitative. 

Acum ai toate informațiile necesare pentru a asigura confortul din spațiul intim al căminului tău și al familiei tale. Nu rămâne decât să suni distribuitorul preferat și să îi comunici că știi exact ce vrei!

Sursa foto: MaxVakhtbovych, CTechnical

FULLSCREEN
Cum alegi ușa de la intrarea în apartament
  • /

related posts

Modifică setările cookies