Cum îţi redecorezi casa când ai un buget mic


O casă frumoasă nu este neapărat o expoziţie de obiecte scumpe. Este posibil să îţi decorezi sau să îţi redecorezi casa chiar dacă ai un buget mic.


Indiferent de cât de mulţi sau de puţini bani dispui, poţi să eficientizezi felul în care foloseşti spaţiul din casa ta şi să îl faci să reflecte personalitatea ta şi a familiei tale. Ai la dispoziţie foarte multe idei simple şi obiecte necostisitoare pentru a transforma orice casă într-un spaţiu în care să te simţi confortabil. Iată câteva idei care pot fi puse în practică fără costuri prea mari, pentru a transforma fiecare cameră din casa ta.

Plante, cât mai multe plante

Achiziţia unor plante la ghiveci este cel mai simplu mod prin care poţi schimba complet atmosfera din orice cameră din casa ta. Dacă ţi se pare că un anumit colţ din camera de zi este gol sau plictisitor, o plantă mare la ghiveci o să-ţi schimbe cu totul perspectiva. Pentru a înveseli un birou, câteva plante mici puse în ghivece drăguţe reprezintă o soluţie simplă şi deloc costisitoare. Şi ambianţa din bucătărie poate fi schimbată rapid cu ajutorul unei mici jardiniere cu plante aromatice pe care le poţi folosi şi la gătit.  

Adaugă oglinzi

Dacă o cameră ţi se pare prea mică şi prea aglomerată, câteva oglinzi bine plasate, cu rame frumoase, pot crea senzaţia unui spaţiu mai amplu şi mai luminos. Oglinzile sunt destul de ieftine și sunt disponibile în dimensiuni și stiluri diferite. De asemenea, sunt ușor de agățat și funcţionează în orice tip de cameră.

Înrămează-ţi amintirile şi pasiunile

O altă modalitate de a da o nouă înfăţişare unei camere este de a schimba tablourile şi imaginile pe care le ai puse pe pereţi. Poţi crea un perete dedicat celor mai frumoase fotografii alte tale, ale familiei sau cu peisaje din vacanţe. Tot ce trebuie să faci este să cumperi rame de diferite dimensiuni şi să aloci câteva ore pentru a selecta cele mai frumoase imagini. De asemenea, posterele înrămate au revenit la modă. Afişul filmului sau al turneului sportiv preferat poate arăta foarte cool în sufragerie sau în dormitor şi, în plus, reprezintă o pată de culoare.

Vopseşte singură

Pentru a schimba felul în care arată bucătăria ta, poţi face diferite lucruri foarte simple. În primul rând, poţi vopsi singură dulapurile de bucătărie pentru a reîmprospăta atmosfera. În al doilea rând, poţi schimba una sau două piese de mobilier mai puţin costisitoare. De exemplu, dacă nu ai o bucătărie foarte mare, poţi să-ţi înlocuiești masa actuală cu una mai mică sau una rabatabilă. În ultimul rând, poţi renunţa la perdele în favoarea unor jaluzele şi poţi schimba lustra sau plafoniera cu unele mai şic. În funcţie de ce idei de amenajare a bucatariei ai, poţi investi o parte mai mică sau mai mare din bugetul tău.

Covoare, pături şi perne

Un mod foarte rapid de a da un aspect nou şi proaspăt sufrageriei sau dormitorului tău este de a schimba elementele de decor cele mai evidente, printre care covoarele, draperiile, păturile sau cuverturile şi pernele. În general, astfel de obiecte de decor nu sunt foarte scumpe şi varietatea disponibilă este atât de mare încât sigur vei găsi ceva pe gustul tău. Dacă nu ai un apartament foarte mare, încearcă să alegi toate aceste obiecte decorative astfel încât să se înscrie în aceeaşi paletă de culori. În felul acesta casa va părea mai puţin aglomerată şi spaţiul va căpăta un aspect unitar.

Soluţii inedite

Dacă eşti în căutarea unor obiecte decorative cu totul speciale, dar accesibile ca preţ, nu ezita să vizitezi târgurile de vechituri, talciocurile şi magazinele second-hand, inclusiv cele online. Poţi găsi aici adevărate comori la preţuri foarte accesibile, care să dea locuinţei tale un aspect cu totul original.

Cu puţină imaginaţie şi investind ceva timp, şi tu îţi poţi transforma apartamentul într-un spaţiu confortabil şi reprezentativ pentru tine şi familia ta.

Sursa foto: Unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies