Cum poți face o baie mică să pară mai mare: 4 trucuri de amenajare


Majoritatea băilor de apartament au mici dimensiuni, iar amenajarea lor poate părea de multe ori o provocare. Totuși, chiar dacă spațiul este mic, există numeroase soluții ce te pot ajuta să amenajezi o baie funcțională care, în același timp, să pară mai încăpătoare decât este de fapt.

Tag-uri:

Mai jos găsești câteva trucuri și sfaturi care îți vor fi de folos pentru a face ca o baie mică să pară mai spațioasă. Iată, așadar, care sunt aspectele de care trebuie să ții cont:

 

Folosește paleta de culori potrivită

Bineînțeles, culorile deschise au marele avantaj de a mări vizual orice spațiu, iar baia nu face excepție. Nu trebuie neapărat să optezi doar pentru alb, ci poți alege diferite culori pastel, precum gri deschis, bej și nu numai. Acestea vor da impresia de spațiu aerisit și mare. În cazul în care vrei să folosești tapet pentru pereți, ai grijă să alegi modele cât mai simple, fără prea multe culori, deoarece acestea vor încărca vizual spațiul.

În ceea ce privește culoarea mobilierului, poți folosi alb, dar și alte nuanțe, pentru a avea o pată de culoare. Lasă întotdeauna tavanul alb pentru a reflecta mai bine lumina și pentru a crea impresia unei băi spațioase.

 

Alege piese de mobilier pentru a economisi spațiu

Nimănui nu-i place o baie aglomerată cu prosoape aruncate peste tot, cosmetice împrăștiate și aerul că acolo se duce o bătălie constantă.

Cu cât există mai puține produse la vedere în baie, cu atât încăperea va părea mai ordonată și mai aerisită. Un alt truc util este să folosești cât mai mult spațiul pe verticală și, de exemplu, să montezi o coloană pentru baie. Astfel, nu vei aglomera prea mult podeaua și vei avea suficient loc.

Dar, cea mai eficientă soluție este să alegi mobilier de baie pe care să îl poți folosi ca spațiu de depozitare. Indiferent de stilul de amenajare a spațiului, de dimensiunea acestuia și de preferințele tale, este imposibil să nu găsești o variantă care să te facă fericită.

 

Folosește cât mai multe oglinzi

Oglinzile pot fi mai mult decât simple obiecte de mobilier, iar dacă știi cum să le folosești, acestea pot transforma în totalitate aspectul băii. Oglinzile au avantajul de a reflecta lumina, indiferent că e naturală sau artificială. Iar datorită luminii reflectate în oglindă, vei avea iluzia de profunzime și de spațiu încăpător.

De aceea, ar trebui să adaugi cât mai multe oglinzi în baie. Pe lângă cea montată deasupra chiuvetei, mai poți pune una pe ușă și una pe peretele din fața ferestrei. De asemenea, poți alege piese de mobilier care au deja o oglindă încorporată. Eventual, poți decora un întreg perete cu stickere cu efect de oglindă pentru a te putea bucura de cât mai multă lumină.

 

Alege stilul de amenajare potrivit

Pentru a crea impresia unei băi încăpătoare este important să alegi și stilul de amenajare potrivit. Stilul minimalist poate fi cel mai potrivit deoarece se bazează pe linii drepte, piese de mobilier simple, geometrice, și o gamă cromatică neutră ce nu încarcă vizual spațiul.

Totuși, ai la îndemână și alte trucuri care îți pot fi de folos. Optează pentru suprafețe netede și lucioase care reflectă lumina, alege gresie și faianță de dimensiuni reduse sau plăci de faianță dreptunghiulare pe care să le montezi pe verticală.

Așadar, există numeroase soluții care te pot ajuta să transformi complet spațiul unei băi mici, astfel încât să creezi impresia unei camere mult mai încăpătoare. Alege culori deschise, piese de mobilier cu spații de depozitare, folosește cât mai multe oglinzi și alege cu grijă stilul de amenajare potrivit pentru baia ta.

related posts