Cum să îți decorezi apartamentul de Crăciun fără a cheltui mulți bani


Dacă ai un buget redus după lucrări de amenajare sau alte cheltuieli recente și îți dorești ca locuința ta să înceapă să arate de sărbătoare, chiar dacă nu mai ai foarte mulți bani sau nu îi poți direcționa către acest proiect, acest articol îți poate fi util.


Pentru ca totul să arate festiv în această perioadă, e nevoie să pui în practică unele trucuri intuitive și utile: 

Decorarea pereților și a ferestrelor

Pentru pereți, poți folosi coronițe împletite din crengi de viță de vie sau crenguțe de brad, la care vei adăuga ornamente de accent: fundițe roșii, figurine de sezon, măceșe uscate sau artificiale, pe care le poți procura dintr-un magazin de profil, extrem de avantajoase ca preț. De asemenea, sufrageria trebuie să devină un adevărat punct de atracție. În primul rând, este ocazia perfectă să schimbi jaluzelele sau ceea ce acoperă ferestrele în perdele living în falduri, pentru a forma acei clini care dau o notă elegantă, somptuoasă, întregii încăperi. Poți să adaugi discret câteva globulețe ușoare, dar ai grijă să nu agăți materialul și să tragi fire, pentru că va arăta inestetic. Totodată, o instalație cu steluțe sau fulgi de nea va arăta minunat pe deasupra. 

Chiar dacă e puțin probabil ca ceilalți să observe, este suficient să știi tu acest aspect. În fața unui asemenea decor, bradul va arăta minunat, chiar dacă nu va fi ornamentat în tendințe, ci cu ornamentele din anii trecuți. În orice caz, în acest sezon nu sunt la modă două sau trei palete coloristice, ci mai degrabă culorile tari, vibrante. Așadar, e bine că ai păstrat totul în cutii. În plus, se poartă decoraţiunile supradimensionate, pe care e posibil, de asemenea, să le deții sau să le împrumuți de la părinți. E o recomandare de care poți ține cont în privința oricăror ornamente, mai ales dacă părinții și bunicii le au depozitate prin pod. Nu uita de ușa de la intrare, pe care să o personalizezi cu o coroniță de brad ornată, naturală sau artificială, căreia să îi adaugi bentițe și chiar o instalație de brad.

Așezarea figurinelor în puncte-cheie

Moși Crăciuni, reni, oameni de zăpadă – toate acestea nu te duc cu gândul către un adevărat regat de gheață? Dacă nu le ai din anii trecuți, le poți achiziționa la prețuri modice din SH-uri sau gratuit, de pe grupuri de free cycle. Le poți așeza în colțurile camerelor, la vedere, câteva în fața bradului sau la fereastră, suspendate. Este important să nu încarci decorul, pentru a nu transforma spațiul în depozit. 

Foarte multe persoane donează tot arsenalul decorativ de Crăciun doar pentru a-l înlocui cu altul nou. Poți să „vânezi” astfel de oferte și să valorifici donațiile. Esențială este igienizarea, dezinfectarea fiecărui obiect în parte, chiar și a crenguțelor de brad artificial.

Pregătirea mesei

Poate în acest an nu vei avea invitați la masa de Crăciun, însă este păcat să neglijezi această piesă-cheie. Poți crea un aspect festiv prin folosirea unei fețe de masă de sezon, iar scaunele goale, la rândul lor, pot fi decorate cu diferite cutii ambalate colorat, pentru a reaminti locul de sub brad unde se așează cadourile. 

Nu uita de șervețele roșii puse în pahare, nici de lumânările ornamentale așezate pe o tavă. Crăciunița poate deveni un punct de atracție, iar întreaga locuință poate mirosi a sărbătoare cu un mic truc, anume mirosul de vanilie pe care-l poți obține cu ajutorul unui ulei aromatic sau al unui spray de cameră. 

De asemenea, dacă vrei ca cei care-ți calcă pragul să aibă impresia că au nimerit direct acasă la Moș Crăciun sau cel puțin la un subaltern de-al lui, poți cumpăra doi molizi pitici în ghivechi, pe care să le maschezi cu pânză de sac fixată cu ajutorul unei funde argintii. Din loc în loc, poți presăra ghemotoace mici de vată.

Sursă foto: unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies