Cum să reamenajezi locuința cu un buget redus - 5 sfaturi practice


Nimic nu se compară cu momentul în care reamenajezi locuința și simți că parcă te afli într-o casă cu totul nouă. 

Tag-uri:

Chiar dacă procesul poate părea costisitor și dificil, există numeroase soluții care te pot ajuta să nu îți dai bugetul peste cap și să obții totuși rezultatele dorite.

Ai nevoie doar de puțină creativitate, răbdare și câteva sfaturi practice, sfaturi pe care le poți găsi în rândurile de mai jos:

Fă totul pe cont propriu

Primul și cel mai important sfat este să încerci, pe cât posibil, să faci totul pe cont propriu. Bineînțeles, dacă simți că anumite sarcini te depășesc, poți oricând să apelezi la ajutorul unui prieten. Rolul unui designer de interior este, bineînțeles, să creeze un spațiu estetic și cât mai pe gustul tău, dar costurile pot fi destul de piperate.

Dacă ai puțină îndemânare și spirit practic, poți crea și tu un spațiu în care să te regăsești și care să arate ca în reviste. În plus, la final vei fi mândră de munca depusă și vei aprecia mult mai mult rezultatul pe care ai reușit să îl obții.

Refolosește obiecte și materiale

Reamenajarea locuinței nu înseamnă să arunci totul și să cumperi obiecte noi, iar, ca să te încadrezi într-un buget redus, trebuie să ai o abordare diferită. În loc să schimbi totul în casă, încearcă să păstrezi cât mai multe obiecte și să găsești o nouă întrebuințare pentru cele vechi.

O idee super utilă poate fi să creezi obiecte decorative din materiale reciclabile, pe care le poți folosi pentru a crea ornamente de interior sau de exterior. De exemplu, o sticlă de plastic poate fi ușor transformată în ghiveci sau într-o vază pentru flori. Pe lângă faptul că economisești bani, această activitate contribuie și la protejarea mediului.

Schimbă locul mobilierului

În loc să dai fuga la magazinul cu mobilă, încearcă mai întâi să folosești ceea ce ai deja acasă. Simplul fapt că așezi canapeaua în dreptul altui perete și muți un dulap în altă cameră poate schimba în mod semnificativ aspectul locuinței tale. Iar avantajul este că nu te costă nimic.

De asemenea, ia în calcul și faptul că poate ai prea multe obiecte de mobilier în dormitor sau în altă cameră. În loc să aduci și mai multe obiecte în acea cameră, încearcă să muți cât mai multe într-o altă cameră sau, dacă nu găsești un loc potrivit, le poți vinde.

Alege obiecte second hand

În cazul în care îți este imposibil să refolosești mobila pe care o deții deja pentru că, de exemplu, este prea veche, atunci încearcă să cauți și mobilă second hand, în loc să apelezi imediat la cea nouă. 

Poți găsi piese de mobilier care arată precum cele noi, la prețuri mult mai mici. Același lucru este valabil și pentru obiectele decorative sau orice alte obiecte de care ai nevoie pentru locuință.

Folosește vopsea

Un alt truc util, dar care îți oferă rezultate pe măsură este să aplici o vopsea diferită. Poți vopsi toți pereții unei camere sau un singur perete accent, poți combina diferite nuanțe și crea diferite efecte, precum un perete de beton aparent.

De asemenea, dacă nu vrei să vopsești pereții, poți aplica tapet. La fel de util este să vopsești nu doar pereții, ci și diferite piese de mobilier, pentru a crea o pată de culoare în cameră. Acest truc se poate dovedi eficient în cazul mobilierului second hand, care are nevoie de puțină muncă de recondiționare.

Chiar dacă reamenajarea locuinței pe cont propriu necesită mai mult efort, faptul că economisești bani este un avantaj important. În plus, la final vei fi mândră de munca pe care ai făcut-o și de rezultatele pe care le-ai obținut.

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies