Cum să-ți alegi pomul de Crăciun perfect. 8 secrete ca să te bucuri de el cât mai mult timp


Nu știi cum să alegi cel mai frumos pom de Crăciun pentru familia ta? Experții de la Better Homes & Gardens ne sfătuiesc cum să alegem exemplarul care să arate bine cat mai mult posibil.


Alegerea bradului este una dintre cele mai clasice tradiții de Crăciun. Iată cum putem alege brăduțul perfect, care să țină pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă:

 

1. Știi bine ce vrei

Fiecare specie este puțin diferită, așa că pentru a găsi cel mai bun pom de Crăciun pentru familia ta, trebuie să  fii atent la nevoile și dorințele casei tale. De exemplu, dacă aveți copii, puteți să alegeți pini sau brazi cu ace moi în loc de molizi, care au ace ascuțite ce pot înțepa.

 

 

2. Verificați prospețimea pomului

În primul rând, verificați trunchiul copacului. Acesta ar trebui să aibă o ușoară aderență. Îndoiți acul la jumătate cu degetele; brazii proaspeți ar trebui să se răsucească, în timp ce pinii proaspeți se îndoaie și nu ar trebui să se rupă.

 

 

3. Asigurați-vă că acele sunt sigure

Pentru a găsi cel mai bun pom de Crăciun care va dura cel mai mult, apucați ușor interiorul unei ramuri și trageți mâna spre dumneavoastră. Acele ar trebui să rămână pe copac. Alternativ, atingeți pămîntul cu capul tăiat al copacului de cîteva ori.  Dacă vor cădea câteva ace, este în regulă. Dacă o mulțime de ace se desprinde, căutați alt pom.

 

 

4. Fiți atenți la culoare

Unele tipuri de pomi de Crăciun au un verde intens, bogat. Cei argintii sunt la fel de frumoși și rezistenți. Ar trebui să evitați tentele de galben și verde foarte deschis, spre cald.

 

 

 5. Aveți grijă de trunchi

Odată ce ați ajuns acasă la pomul de Crăciun, aveți grijă de trunchi. Tăiați aproximativ jumătate de centimetru din partea de jos a trunchiului copacului (sau cereți vânzătorului să facă acest lucru). Când este tăiat proaspăt va absorbi mai multă apă, astfel încât pomul tău își va păstra acele și culoarea mai mult timp. Puneți copacul în apă cât mai repede după ce ați finalizat tăietura.

 

 

6. Măsurați, măsurați, măsurați

Nu e nimic mai rău decât să alegi cel mai bun pom de Crăciun din lot și să-ți dai seama acasă că e prea înalt pentru camera ta. Înainte de a pleca de acasă, măsurați înălțimea tavanului, astfel încât să nu trebuie să tăiați copacul când ajungeți acasă.

 

 

7. Puneți copacul într-un mediu răcoros

Este tentant cum ar fi să plasați arborele lângă un șemineu sau calorifer, dar știți că sursele de căldură vor face ca pomul să se usuce mai repede. Plasați bradul într-un loc răcoros și uscat.

 

 

8. Mențineți umiditatea copacului

Pentru a vă păstra pomul de Crăciun în stare perfectă, pulverizați  apă  de câteva ori pe zi , mai ales  în primele zile.related posts