(P) Cum să-ți decorezi baia când ai un buget mic?


Ai decis că este momentul să reamenajezi baia din locuința ta? Vrei să te inspiri din ultimele tendințe de design interior, însă bugetul pe care îl ai la dispoziție este unul redus? 


Atunci acest articol ți se adresează. Aici vei descoperi sfaturi utile pentru amenajarea băii tale, cu un buget redus.

Alegerea și montarea gresiei și a faianței din baie

Finisajele reprezintă cele mai importante elemente de design interior în cazul băii. Cele mai noi modele de faianță și gresie te pot ajuta să dai tonul stilului de amenajare interioară a acestui spațiu. Iată câteva recomandări practice în acest caz.

 

Alegerea gresiei pentru baie 

Gresia este primul element de finisaj pe care îl vei monta în baie. 

Este indicat să optezi pentru modele de gresie aderente, care să asigure protecția necesară în acest spațiu. Dat fiind faptul că această încăpere este supusă riscului de confruntare cu umezeala excesivă, ai nevoie de gresie aderentă, care să reziste bine în timp și care să elimine riscul accidentărilor. 

În plus, recomandăm montarea plăcilor de gresie din baie pe diagonală. Astfel, vei crea senzația unui spațiu de dimensiuni mai generoase. Mai mult decât atât, modelele atractive de gresie montate astfel vor camufla eventualele imperfecțiuni ale podelei din această încăpere. 

 

Selecția faianței pentru baie

Atunci când alegi faianța pentru baie, asigură-te că dimensiunea plăcilor alese este proporțională cu cea a peretelui pe care îl vei placa cu ajutorul acestora. 

Nu folosi plăci de faianță de dimensiuni mari, în cazul unei băi cu pereți înguști. Nu opta nici pentru cele de dimensiuni foarte reduse, care ar putea crea senzația unui spațiu mic și înghesuit.

De exemplu, plăcile de faianță de 10 x 10 cm, vin la pachet cu numeroase rosturi, care vor influența negativ aspectul estetic al băii tale. În schimb, cele de dimensiuni medii, de 20 x 30 cm vor asigura rezultate mai bune în cadrul proiectului de amenajare interioară. 

Recomandăm achiziția și utilizarea plăcilor de faianță cu suprafață lucioasă în baie. Cele cu diverse inserții de lemn sau sticlă sunt comercializate la prețuri rezonabile și se potrivesc în cazul oricărui stil de amenajare interioară. 

Pentru a economisi bani și a nu aglomera inutil baia, recomandăm montarea plăcilor de faianță până la tavan doar în cazul pereților pe care se sprijină lavoarul și cada.

 

Selecția și montajul obiectelor sanitare din baie

După ce ai ales și montat gresia și faianța în baie, poți trece la selecția și amplasarea obiectelor sanitare. Trebuie să le alegi pe cele potrivite stilului de amenajare preferat, fără ca acestea să ocupe mai mult spațiu decât este necesar și ținând cont de bugetul pe care îl ai disponibil. 

Iată câteva sfaturi practice pe care le poți folosi în această etapă:

 

Alegerea căzii de baie

Poți alege o cadă realizată din materiale acrilice. Aceasta este ușoară, arată bine și este disponibilă la un preț accesibil. Trebuie să acorzi atenție sporită întreținerii sale, întrucât se poate zgâria cu ușurință.

Poți opta și pentru o cadă din fier. Aceasta va fi, cu siguranță, cea mai durabilă cadă pe care o poți comercializa, însă va trebuie să achiți un preț mai mare pentru aceasta. Dacă o alegi, va trebui să faci economii în cazul celorlalte accesorii de baie pe care le comercializezi. 

Cada din marmură este, de asemenea, o opțiune pe care o poți considera. Aceasta completează perfect un stil de amenajare elegant și rafinat. Va trebui să acorzi atenție sporită atunci când o cureți, întrucât se poate păta cu ușurință.

 

Selecția lavoarului pentru baie

Atunci când ai un buget limitat la dispoziție, dar vrei să incluzi un lavoar în baia din locuință, este indicat să optezi pentru unul de dimensiuni reduse. Poți alege un lavoar rotund, dreptunghiular sau pătrat. 

Cele cu picior sunt populare, însă nu vei beneficia de spațiu de depozitare în partea lor inferioară. În schimb, dacă alegi un lavoar ce se așează pe blat, vei avea spațiu la dispoziție pentru a monta mașina de spălat pe podea. 

Cele mai economice variante, în ceea ce privește materialele din care sunt confecționate, sunt lavoarele din fontă emailată. Poți opta și pentru cele confecționate din ceramică, disponibile la prețuri medii. Cele din sticlă sau din piatră naturală sunt mult mai costisitoare.

 

Cum alegi vasul de toaletă

Indiferent de bugetul de care dispui pentru amenajarea băii, ai nevoie de un vas de toaletă în acest spațiu. 

Pentru a economisi bani, atunci când îl achiziționezi, îți recomandăm să le alegi pe cele care pot fi montate în pardoseală. Cele suspendate sunt, de regulă mai costisitoare. Cele indicate au o înălțime fixă, însă sunt ușor de utilizat și ieftine.

Prin urmare, te poți inspira din acest articol pentru a-ți amenaja corespunzător baia, atunci când ai un buget redus la dispoziție. Mizează pe un raport bun preț-calitate și pe fiabilitatea produselor achiziționate. 

related posts

Modifică setările cookies