Este balconul tău pregătit pentru vară? Sugestii de amenajare pentru balcoane mici


Zile lungi, călduroase, miros de mentă proaspăt ruptă din jardiniera de pe terasă și o limonadă cu multă gheață. Nu sună rău deloc! Și cu toate că începutul lui iunie este capricios, știi bine că arșița va lua cu asalt cât mai curând și țara noastră.


Planurile de weekend includ acum să mergi la o terasă, o moțăială pe un șezlong la umbră, o plimbare cu bicicleta admirând un lan de maci sau o lectură plăcută pe balconul apartamentului. Dar nu trăiești doar în weekend, așa că în timpul săptămânii o cină ușoară alături de un pahar de vin alb pe terasă este cea mai bună idee. Asta înseamnă că trebuie să îți pregătești balconul, nu?

Chiar dacă ai un balcon nu foarte spațios, poți să-l transformi într-un loc confortabil de care să profiți la maximum. Poate nu dorești să cheltuiești o avere în amenajarea lui, dar în același timp vrei să te bucuri de acesta în zilele de vară.

De aceea ți-am pregătit câteva sugestii de amenajare numai bune de pus în practică.

 

Acoperă podeaua

Balconul care are podea din beton nu este foarte estetic, așa că poți opta pentru a-l acoperi complet cu iarbă artificială tip gazon. Aceasta nu reține apa deoarece prezintă pe toată suprafața niște micro orificii pentru scurgerea ei. Este foarte moale sub picioare și nu are nevoie de întreținere, ceea ce o face extrem de practică.

Dacă ești o fire romantică sau iubești stilul shabby chic, un covor tip persan ar fi o opțiune îndrăzneață. Este de altfel, și o opțiune mai ieftină prin care poți adăuga culoare și textură spațiului. Înainte de a-l cumpăra, asigură-te că este ușor de curățat și adecvat pentru spațiile exterioare!

 

Mobilierul

În general este bine să alegi masă și scaune pliabile atunci când nu ai un balcon generos. Utilizează perne colorate pentru scaune, pe care să le asortezi cu aspectul suprafeței. O altă variantă este să alegi un set de scaune și o masă din mozaic cu cadru de fier. Aceasta este o investiție de durată datorită cadrului rezistent din fier. De altfel, este și ușor de curățat, ceramica fiind rezistentă la intemperii. 

 

Cât mai multe plante

Un balcon fără plante pare neterminat. Și chiar dacă nu beneficiezi de un spațiu mare, poți să îți achiziționezi jardiniere pe care să le umpli cu mușcate curgătoare. Aceste plante nu sunt doar frumoase, ci și durabile. Îți vor îmbrăca perfect balustrada și nu numai.

O etajeră tip scară, de care să agăți plantele, este un artificiu de efect. Pe lângă asta, poți să cultivi ierburi aromatice precum busuioc, coriandru, mentă, cimbrișor, rozmarin, mărar sau pătrunjel. Dacă te simți curajoasă, niște roșii cherry sau spanac sunt legume delicioase pentru o salată rapidă de vară. Le vei savura cu atât mai mult, cu cât vei știi că sunt din recolta proprie.

 

Lumini

Pentru un farmec aparte, poți folosi o ghirlandă cu încărcare solară pentru exterior. Lămpile solare vor amplifica atmosfera intimă și vin într-o varietate de forme și mărimi. Le poți găsi ușor la orice magazin de bricolaj.

Pentru a te bucura de seri cât mai lungi și răcoroase poți opta pentru suporturi de lumânări. Acestea, precum și lumânările de înălțime și dimensiuni diferite, ajută la crearea unei ambianțe de basm. O altă idee este să adaugi lumini cu LED într-un vas din sticlă încăpător pe care l-ai folosit anterior ca suport de lumânare.

Urmând sfaturile de mai sus poți să îți amenajezi balconul și să îl transformi într-o oază de bucurie și de relaxare perfectă. Invită-ți prietenii la un cappuccino cu gheață și o înghețată de casă pentru clipe fericite petrecute acasă!

Sursa foto Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies