Fă-ţi propriile decoraţiuni de Crăciun!  Poţi să le dăruieşti sau poţi să ai un brad personalizat


Crăciunul e o perioadă magică, iar magia înseamnă creativitate şi joacă. Şi confecţionarea propriilor decoraţiuni de sărbătoare chiar asta este: o joacă de oameni mari, plină de imaginaţie.  Iată cum poţi să te joci şi ce poţi crea: 


OM DE ZĂPADĂ DIN BOLURI

Materiale necesare: trei boluri de sticlă transparentă de dimensiuni diferite, o punguță cu polistiren expandat, figurine decorative de Crăciun, un joben ornamental sau o pălărioară

Vedeta sezonului, omul de zăpadă, poate fi păstrat acum chiar și la temperatura camerei. Iată cât de simplu este:

Prima etapă în realizarea decorațiunii presupune umplerea bazei bolurilor cu biluțele de polistiren expandat și așezarea figurinelor de Crăciun pe acestea.

Următorul pas constă în așezarea bolurilor unul deasupra celuilalt, în ordine descrescătoare de la sol spre vârf, pentru a crea impresia de bulgări suprapuși.

Ultimul lucru care trebuie făcut pentru a obține un om de zăpadă decorativ este aplicarea unui joben sau a unei pălării deasupra ultimului bol. Pentru o fixare mai bună, jobenul trebuie dat cu lipici pe partea interioară a borului.

ÎNGERAȘ DIN EVANTAIE

Materiale necesare: o coală de hârtie, de preferat albă sau cu text tipărit (tip filă de carte), un șnur colorat, un capsator, un lipici, o mărgea rotundă de dimensiuni mari, 10 centimetri de panglică 

Îngerașii de hârtie sunt un ornament pe cât de delicat, pe atât de simplu de realizat. Confecționarea acestora începe prin plierea colii de hârtie, pe lățime, în două secțiuni egale, si ruperea acesteia pe muchia formată. 

Cele două bucăți de hârtie obținute trebuie împăturite în cât mai multe pliuri posibil, folosind tehnica evantai. Ulterior formării celor 2 evantaie, acestea sunt alăturate pe muchia laterală și capsate la mijlocul înălțimii lor.

Apoi fiecare evantai va fi îndoit încă o dată, în lateral, de la jumătate, pentru a fi formate aripile îngerașului. 

Următoarea etapă presupune aplicarea mărgelei pe muchia superioară a aripilor. Pentru această acțiune, se aplică lipici la capătul interior al muchiei aripilor și se presează mărgeaua peste.

La final se vor face gulerul îngerașului și i se va atașa șnurul de prindere. Pentru guler, se va lua bucata de panglică și se va răsuci de jur împrejurul zonei capsate, iar apoi i se va face fundă. Șnurul de prindere va fi fixat tot prin răsucirea în jurul zonei capsate și i se vor face două noduri: unul în spatele capsei pentru o fixare mai bună și unul la capătul firelor sale pentru a putea fi agățat în brad.

GLOBULEȚ DIN NASTURI

Materiale necesare: 10-15 nasturi cu 2 găuri, de dimensiuni și culori diferite, 1 nasture cu picioruș, o bucată de ață colorată de 15 cm. Procedura de realizare este simplă și poate fi realizată cu ușurință atât de adulți cât și de cei mici.

Primul pas constă în plierea bucății de ață în două părți de dimensiuni egale, ce urmează a fi trecute fiecare printr-o gaură a nasturelui. După aceea, se stabilește ordinea în care vor fi așezați nasturii în glob. Astfel, baza va fi formată din 3-4 nasturi mai micuți, iar coroana va fi realizată din 10-12 nasturi dispuși de la cel mai mare la cel mai mic, pornind de la bază, așa încât globul să aibă formă conică.

La finalul înșirării nasturilor pe ață, se înnoadă cele două fire la nivelul ultimului nasture, iar apoi se trec prin orificiul nasturelui cu picioruș, acesta din urmă reprezentând decorațiunea din vârful bradului. Surplusul de fire nu se taie; acestea se mai înnoadă o dată la capăt pentru a forma agățătoarea globului.

GHIRLANDĂ DIN CLEȘTI DE RUFE

Materiale necesare: un cerc din plastic sau metal, 50 cm de fetru verde, o punguță de mărgele mici albe, 10-15 clești de rufe din lemn, lipici, 15 cm panglică verde, ac, o papiotă verde

Dacă v-ați săturat să strângeți acele de brad căzute din ghirlanda naturală, aici aveți o alternativă ingenioasă cu care o puteți înlocui.

Pentru confecționarea ei trebuie, mai întâi să tăiați bucata de fetru în 10 – 15 triunghiuri simetrice ce vor fi transformate ulterior în brăduți. Numărul de triunghiuri necesare depinde în mod direct de dimensiunea cercului de plastic de care dispuneți, deoarece vor fi atașate pe acesta. 

Triunghiurile de fetru trebuie cusute pe lateral, folosind tehnica însăilării, pentru a evita deșirarea materialului. După aceea, ele vor fi lipite pe lateralul cleștilor de rufe. Pentru a crea impresia că brăduții au și trunchi, se va lăsa 1 cm de clește la vedere, la baza triunghiului.

Odată formați brăduții, aceștia vor fi împodobiți folosind mărgelele ce se vor fixa pe alocuri cu ajutorul lipiciului. Ulterior, cleștii vor fi prinși pe cercul de plastic, formând o ghirlandă artificială ce va stârni admirația tuturor invitaților.Pentru fixare, înnodați panglica de cercul de plastic și faceți-i o fundă la 5 centimetri distanță de acesta. Astfel veți obține o porțiune de panglică între nod și fundă pentru a putea agăța ghirlanda unde doriți.

Sursa foto: Unsplash
  • Fă-ţi propriile decoraţiuni de Crăciun!  Poţi să le dăruieşti sau poţi să ai un brad personalizat

related posts

Modifică setările cookies