Nicu Bocancea dezvăluie secretul unui eveniment restrâns, dar fabulos: “Aducem natură în interior și pe terase”


Trendul recomandat de florist a fost implementat și la botezul fiului Cristinei Ich.

Tag-uri:

Nicu Bocancea, master florist internațional, propune celor care se pregătesc de nunți, botezuri sau evenimente private, în contextul restricțiilor impuse, să adopte trendul-vedetă al sezonului în materie de decorare pentru a transformă un eveniment restrâns în unul fabulos: aducem natură în interior sau pe terase.

Poți să ajungi să te simți că într-o pădure răcoroasă într-o încăpere mică sau pe o terasă acoperită. Orice spațiu interior sau terasat poate fi transformat în copia fidelă a naturii, se poate umple de verde și de viu. Se pot folosi vase uriașe de peste 1 metru, în care se pot așeza crengi de copaci sălbatici care să arate că o adevărată pădure, se pot crea construcții întregi din plante supradimensionate, iar punctul de interes nu mai este aranjamentul de masă, ci cel al spațiului din jurul ei”, declara Nicu Bocancea, unul dintre moștenitorii celui mai longeviv și profitabil business floral de familie din România, Iris, de 50 de ani pe piață locală și internațională.

Petrecerea de botez a fiului Cristinei Ich care a avut loc de curând, a fost organizată de Nicu Bocancea și este un exemplu de implementare a trendului în vogă de aducere a exteriorului în interior: “Am primit din partea Cristinei acordul de a face tot ceea ce mă inspiră că decor și am pornit de la spațiul în care urmă să se desfășoare evenimentul: o terasă exterioară de palat, în stil brâncovenesc. Fiind din cărămidă, am simțit din prima că are nevoie de mult verde, așa că i-am dat viață și am transformat-o într-o grădina exterioară, plină de vegetație. Am dus pe terasă 25 de copaci înalți de 3 metri, am creat multe candelabre masive din flori albe, cu instalații electrice integrate, pe care le-am suspendat din tavan cu ajutorul unor arcuri. Deși aranjamentele erau grandioase, greutatea lor nu putea fi percepută, pentru că atârnau din tavan și păreau că se mișcă ușor, că într-un dans. Cromatică folosită de alb-verde catifea a fost foarte simplă, inspirată din spiritul regal al locației și de puritatea evenimentului”, povestește master floristul Nicu Bocancea.

Și un spațiu interior poate fi transformat peste noapte într-o adevărată pajiște dintr-o grădina botanică “Atelierul Iris, locul în care experimentăm și redecoram în permanentă, s-a transformat într-o zi într-o oază verde, pentru că am acoperit întreagă pardoseală cu gazon verde și proaspăt, astfel că fiecare om care întră simțea că pătrunde într-un spațiu magic. Unii clienți veniți să-și cumpere flori au spus că s-ar descalță, că să se simtă că în copilărie când alergau desculți prin iarbă”,  își amintește Nicu Bocancea, master florist internațional care a cucerit cu creativitatea să atât piață din România, cât și piață floristilor de renume din alte țări cu istorie în industria florilor.

Dacă spațiul închis tinde să se transforme într-o adevărată oază de verde prin plante supradimensionate și copaci înalți, trendul de aranjare a meselor este către simplitate și discreție, iar alegerea cea mai inspirată este către floarea de sezon: “Eu declar floarea soarelui “vedetă sezonului de vara” în toate dimensiunile sale, de la cele impunătoare, cu pălăria impresionantă, până la cele cu diametrul mic. Și florile că de câmp, mici, multicolore, cele care pe vremuri creșteau în grădinile bunicilor sunt foarte apreciate în această vara. Aranjamentele se fac simplu la baza mesei, fără opulență, iar accentul la evenimente se pune pe colțuri de relaxare, amenajate cu farmec cu ajutorul pernelor de toate dimensiunile, a lumânărilor și accesoriilor simple, dar care creează o atmosfera intimă, de liniște și apropiere de oamenii dragi”, adaugă Nicu Bocancea, master florist internațional.

Nicu Bocancea este cel mai premiat master florist din România pe plan local și internațional, cu o expertiză de peste 20 de ani în industria florilor, membru al Asociației Floristilor din România și al FLOOS, organizația celor mai buni 30 de floristi din întreagă lume.

A câștigat trofee la competiții internaționale în Europa și Asia și este al șaptelea cel mai bun florist al Europei, în urmă participării la Campionatul European de Floristică din 2016. Lucrările lui de design floral au fost remarcate pe plan internațional și publicate de cele mai importante publicații de floristică din lume și a fost invitat să susțînă cursuri de floristică în zeci de țări de pe mai multe continente.

În calitate de master florist, Nicu Bocancea va reprezenta România în 2021 la Europa Cup. Nicu Bocancea lucrează de mic copil în atelierul de flori al părinților săi, a studiat și a predat la cele mai prestigioase școli internaționale din domeniu și experimentează design-ul floral de peste 20 de ani, fiind unul dintre moștenitorii celui mai longeviv și respectat business floral de familie din România, Iris, de 50 de ani pe piață locală și internațională.

FULLSCREEN
Nicu Bocancea dezvăluie secretul unui eveniment restrâns, dar fabulos: “Aducem natură în interior și pe terase”
  • /

related posts

Modifică setările cookies