(P) Noile tendințe în materie de încălzire transformă o locuință banală, într-un cămin de revistă!


Aflați pe ultima sută de metri înainte de debutul în forță al noului sezon rece, tremurăm de pe acum la gândul costurilor pe care le vom avea de suportat cu încălzirea, dar și la ce fel de soluție de încălzire este cea mai potrivită pentru locuința sau spațiul comercial pe care îl deținem.


În acest sens, prietenii noștri de la Alego.ro, specializați în oferirea de soluții de încălzire alternativă, ne propun să studiem atent oportunitatea instalării unui semineu care nu este doar funcțional, ci și unul care poate transforma radical atmosfera și designul spațiului unde urmează să fie instalat, respectând cu bun gust, cele mai noi direcții estetice combinate cu funcționalitatea și eficiența energetică.

Deși atracția pentru tot ceea ce este nou stă la baza lansării de noi trenduri care mai de care mai deosebite, nu de puține ori, “vechiul” reapare în actualitate, sub forma unor concepte readaptate prin îmbunătățiri de stil, cu elemente noi, care se pliază perfect noilor tendințe și preferințe, din ce în ce mai exigente din partea clienților.

Așadar, pentru noul sezon ni se pregătesc culori vii și forme curate ce aduc un aer inedit căminului nostru. În materie de mobilier, se preferă combinațiile dintre stil, material și funcționalitate.

O astfel de abordare, confera un design plăcut estetic, dar în același timp practic, ce are rolul să înnobileze vizual, dar care să și permită economia de spațiu, atât de bine venită, mai ales când vorbim despre suprafețe reduse, precum găsim în apartamentele de la bloc.

În baie, elementul care atrage atenția este reprezentat de dispunerea faianței în bucăți neregulate, care creează un efect tridimensional. Interesant de văzut, va fi modul în care tehnologia se va îmbina cu designul interior. Multe dintre companiile specializate în domeniu, au început deja să fabrice plăcile ceramice în diferite culori și dimensiuni care se aseamănă tot mai mult cu stilul rustic sau clasic.

În schimb, elementul cu adevărat surpriză în sfera de amenajări, este redat de către șemineul placat cu marmură debitată în fragmente mici, cu efect tridimensional care au rolul de a oferi o senzație de amploare în cazul unui spațiu locuibil, de dimensiuni reduse. În ceea ce privește designul, o soluție care nu va da greș niciodată și va trece mereu cu brio testul timpului și al tendințelor temporare, este reprezentat de romantismul stilului clasic.

Un șemineu pe lemne compus dintr-un cos de fum și focar de oțel căptușit cu șamotă, va fi vedeta oricărei locuințe și în acest an. Cu nimic mai prejos, va arăta și o sobă tradițională sau un șemineu electric decorativ, care se bucură în plus și de o întreținere facilă, fără să necesite un consum prea mare de timp și grijă. 

Și acest an se anunță ca fiind unul în care, combinațiile dintre inovația noilor tehnologii și materialele clasice, vor fi plasate în topul preferințelor celor care dictează tonul în universul amenajărilor interioare, indiferent că vorbim despre noi modele de gresie și faianță, mobilier sau șeminee.

Tehnologia și mai ales procesul de transfer al informației, facilitat de accesul tot mai facil la internet, ajută la propagarea noilor trenduri cu repeziciunea unui tap pe ecranul smartphone-ului. Conectați în permanență la bun gust și noutăți, această revoluție a comunicării nu face decât să ne bucure, pentru că, în cea mai mare parte, inovația va atrage întotdeauna de partea sa, progresul.

related posts