(P) 5 idei simple care-ți schimbă, complet, aspectul grădinii


O grădină exprimă delicatețea și frumusețea naturii, însă, uneori, este nevoie de intervenții la nivel de amenajare pentru a-i conserva cât mai mult calitățile sau, de ce nu, pentru a le îmbunătăți.

Tag-uri:

Pentru a face acest lucru, trebuie umblat acolo unde lucrurile pot fi modificate într-un sens bun, aducând un plus imaginii de ansamblu și transformând grădina într-un spațiu feeric. Iată cateva idei care te pot ajuta sa schimbi aspectul gradinii, fără a-i afecta, însă, naturalețea.

Pavează aleile cu piatră naturală

Pavarea suprafețelor care suportă trafic este foarte importantă, fiindcă acestea sunt zonele cele mai expuse, dar, totodată, și cele mai vizibile. Pavelele pot fi folosite și pentru a delimita anumite zone ale grădinii, atrăgând, atenția asupra lor, dar, direcționând și traficul, tangențial. Piatra naturală se va comporta foarte bine în timp, cu mult mai bine față de aleile din beton, pietriș sau alte tipuri de materiale. Pavelele se pot așeza direct pe iarbă sau pe un strat de nisip. Nici în cazul ardeziei, montajul nu e prea complicat.

Este suficient să străbați internetul în căutarea celor mai bune oferte pentru a găsi pavele de calitate, din piatră naturală, la prețuri foarte bune. Spre exemplu, poți comanda pavele la piatraonline, având garanția că ai ales produse de calitate, de la un magazin cunoscut, lucru care îți va permite să te îndrepți către pasul următor.

Instalează un gazon calitativ

Dacă nu dorești să folosești spațiul pentru vreo cultură, poți face din grădina ta un minunat areal de relaxare. Poți însămânța gazon sau îl poți achiziționa sub formă de rulouri, gata crescut, și să-l pui pe terenul pregătit în prealabil, astfel încât mustățile rădăcinilor să se „prindă”. În câteva săptămâni ar trebui să vezi îmbunătățiri, oricare ar fi varianta aleasă, însă, trebuie să ai în vedere specificațiile de întreținere, astfel încât rezultatul să fie perfect. 

Iluminează nocturn

Aspectul grădinii tale se poate schimba substanțial dacă instalezi câteva obiecte de iluminat care să pună în valoare grădina. Firește, nu ai nevoie de instalații puse în copaci, așa cum ar fi în zilele de Crăciun, însă, poți folosi varianta discretă de iluminare, cu lămpi solare sau decorațiuni cu baterii sau acumulatori. 

Pictează-ți grădina, pastel

Decorațiunile, în general, îți permit să schimbi aspectul grădinii cu figurine dar și cu ghivece sau alte vase pentru flori, cu ajutorul cărora poți realiza jocuri de culoare. Combinațiile de mov și galben, roșu și galben sau pastelurile sunt foarte apreciate atunci când vine vorba de coloritul unei grădini. Pentru a realiza aceste „tablouri“ colorate, folosește soiuri de flori cu anumite nuanțe, în care poți intercala culorile dorite. Nu este nevoie de un anumit tipar, în acest sens, mai ales astăzi, când se preferă asimetria și jocurile de culoare.

Plantează viță-de-vie

Câțiva butuci de vie ar trebui să fie suficienți pentru o arcadă care să te protejeze, vara, de căldură. Firește, va trebui să aștepți până când va crește suficient de mult, însă, e bine să știi că vița-de-vie este una dintre cele mai apreciate plante în ceea ce privește decorarea. Vița-de-vie aduce aminte de casele de odinioară ale bunicilor, iar rodul lor aduce, întotdeauna, bucurie. Vița-de-vie nu va avea cerințe prea mari, însă, tot trebuie să fie îngrijită pentru ca planul tău de decorare să arate perfect.

Cu siguranță, mai există și alte idei de decorare a unei grădini care să o scoată din tipare. Copacii, leagănele, balansoarele și, în general, orice lucru care ne face plăcere, merită un loc de cinste în grădina noastră plină de confort și optimism.

related posts

Modifică setările cookies