(P) 5 metode prin care poți îmbunătăți calitatea aerului din casă


Purificarea aerului din locuință este extrem de importantă, fiindcă acesta poate fi mult mai poluat decât cel din exterior. Aerul poluat afectează nu doar copiii ci și adulții, crescând riscul de dezvoltare a alergiilor, a problemelor respiratorii și a astmului.

Tag-uri:

Există numeroși factori care contribuie la poluarea aerului din locuință, începând cu fumul de țigară și praful acumulat în covoare sau saltele, până la părul animalelor de companie și folosirea produselor de curățenie obișnuite. Afecțiunile cauzate de aerul poluat sunt numeroase, cele mai frecvente simptome fiind greața, starea de oboseală, durerile de cap și problemele respiratorii. Mai mult, te poți confrunta și cu iritații ale pielii și cu usturimi la nivelul ochilor.

Pentru a evita aceste probleme, ai nevoie de un aer curat, indiferent de camera în care îți petreci cel mai mult timpul. Iată care sunt cele mai eficiente metode de a îmbunătăți calitatea aerului din casă:

Aspirarea frecventă

Chiar dacă nu îți dai mereu seama de cantitatea de praf din locuință, aceasta poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni respiratorii serioase și dificil de tratat. Praful poate fi adus pe încălțăminte și pe haine sau apare din covoare, pături, lenjerie de pat sau produse de machiaj. Toate particulele de praf se depun pe pardoseală și se ridică din nou în aer, de fiecare dată când pășești. Din acest motiv, trebuie să micșorezi cantitatea de impurități din locuință. Folosește un aspirator eficient pentru a curăța frecvent covoarele, podeaua și tapițeriile. Acest lucru reduce numărul de alergeni din aer, fiind indicat să aspiri, cel puțin, o dată pe săptămână, dacă nu ai copii sau animale de companie. În caz contrar, vei fi nevoit să cureți casa de praf cel puțin o dată la 2-3 zile. Nu uita să folosești mopul, care are rolul de a aduna praful lăsat în urmă de aspirator.

Controlarea umidității

Pentru că mucegaiul și acarienii apar într-un mediu umed, trebuie să menții un nivel optim al umidității din casă. Acesta trebuie să se încadreze în valorile de 30-50%, astfel încât să ții alergenii sub control. De regulă, umidificatorul și aerul condiționat pe care îl folosești pe timpul verii te ajută să reduci umiditatea și să controlezi apariția alergenilor. Ține cont și de alte sfaturi pentru controlarea umidității:

  • Încearcă să usuci rufele la interior
  • Nu uda în exces plantele
  • Folosește hota când gătești și deschide larg geamul de la baie după ce ai făcut duș.

Folosirea unui purificator de aer

Îmbunătățește calitatea aerului din casă folosind purificatoare de aer Dyson de la F64. Aceste aparate moderne rețin particulele nocive și elimină alergenii din casa ta, după ce au îndepărtat praful și alte particule mari. Cu ajutorul unui purificator de aer, vei scăpa și de mirosurile neplăcute, grație filtrelor de cărbune din dotarea acestor dispozitive. Purificatoarele de aer pot fi folosite în orice locuință, în special, acolo unde există copii mici sau persoane predispuse la alergii.

Trecerea la materiale antialergenice

Chiar dacă poți alege și variante ieftine, atunci când vine vorba de covoare, perne sau lenjerii de pat, acestea se pot destrăma ușor. În plus, eliberează particule care poluează locuința. Este indicat să folosești obiecte pentru casă confecționate din materiale naturale, astfel încât să păstrezi un aer cât mai curat la interior.

Pe termen lung, vei vedea că materialele naturale, care nu produc alergii, reprezintă o investiție excelentă. Fie că vorbim despre lenjeria de pat sau fețele de perne, materialele naturale sunt indicate, în special, în camera celor mici, care sunt mult mai sensibili la alergeni și praf decât adulții. Astfel, îi ajuți să aibă un somn liniștit, fără să fie expuși la particule iritante.

Păstrarea mirosurilor plăcute

Nu în ultimul rând, odorizantele și parfumurile folosite pentru locuință pot emite tot felul de chimicale în aer, chiar dacă nu le vei găsi prezente pe etichetele produselor. Din acest motiv, este indicat să folosești produse de curățenie și deodorante care nu au un miros puternic și să lași ferestrele deschise după utilizarea lor, astfel încât să permiți aerului să intre în fiecare cameră.

Ia în calcul sfaturile noastre și ține poluarea departe de casa ta! Cu ajutorul acestor idei, poți să previi apariția afecțiunilor respiratorii și a alergiilor și să menții o sănătate optimă a tuturor membrilor familiei.

related posts

Modifică setările cookies