(P) 5 sfaturi pentru un living cu stil


Canapelele şi colţarele sunt o piesă centrală a living-ului şi este unul dintre locurile cele mai îndrăgite din casă, fie pentru a te relaxa, pentru a te uita la televizor sau pentru a sta la poveşti cu prietenii.

Tag-uri:

Însă, dintre toate modelele pe care le poţi alege, acele coltare extensibile sunt extrem de versatile şi comfortabile şi se încadrează perfect atât în spaţii mari, cât şi mici, oferind în acelaşi timp opţiuni de a sta confortabile. 

Dacă te afli în situaţie de a nu ştii care este cel mai potrivit model pentru living-ul tău, afla toate detaliile şi informaţiile necesare în cele ce urmează.

1. Delimitează spaţiul

Dacă te poţi bucura de un spaţiu mare, atunci este recomandat să delimitezi spaţiul de luat masa şi spaţiul de locuit, aranjând colţarul în mijlocul ambelor zone. În acest fel, vei reuşi să desparţi cele două zone, fără a fi nevoie să ridici un perete, iar în acest fel vei reuşi să arunci mereu o privire la tot ceea ce se întâmplă în bucătărie.

Poţi opta pentru a adăuga o măsuţă pe partea din spate a colţarului, pe care să o amenajezi cu fotografii de familie, flori sau orice se potriveşte stilului şi personalităţii tale.

2. Permite luminii să intre

Alegerea colţarului extensibil pentru spaţii mici este crucială, căci aceste modele pot crea, datorită dimensiunii impunătoare, senzaţia unei camere înghesuite.

Pentru camerele întunecate, poţi adăuga o lampă de podea în spatele colţarului sau lângă acesta, astfel încât să fie luminate toate colţurile întunecate şi să se pună accentul pe colţar.

Un model de colţar extensibil cu picioare ajuta de asemenea la crearea unui spaţiu aerisit şi cald, permiţând să pătrundă lumina. Acesta este cel mai bun model pe care îl poţi alege dacă îţi doreşti să poziţionezi colţarul lângă o fereastră.

3. Decorează spaţiul din jurul colţarului

Creativitatea poate fi nelimitată atunci când vine vorba despre decorarea living-ului. Însă, dacă vei ţine cont de modelul de colţar extensibil ales, vei găsi cele mai potrivite piese de mobilier ACAJU pentru a decora încăperea.

Lungimea şi înălţimea, dar şi forma colţarului pot fi extrem de utile pentru atunci când alegi rafturile pentru cărţi sau când vei dori să amplasezi diverse tablouri pe perete. Rezultatul va fi un spaţiu confortabil şi foarte interesant din punct de vedere vizual, atât pentru familie, cât şi pentru oaspeţi.

Un colţar extensibil este, de asemenea, o oportunitate foarte bună pentru alegerea unei măsuţe de cafea. Aceasta va echilibra proporţiile canapelei, oferind însă şi un spaţiu pentru cănile de cafea, lumânări sau cărţile preferate.

4. Ce stil de amenajare alegi?

Dacă ai ales un colţar extensibil care merită toată atenţia, atunci alege să amenajezi restul încăperii ţinând cont de aspectul acestuia.  Inspiră-te din diverse site-uri de decoraţiuni sau stiluri de amenajare a casei, dar nu uita să pui accentul pe colţarul ales.

5. Adăugă un plus de confort cu ajutorul accesoriilor

Accesorizarea colţarului înseamnă să creezi estetică pe care ţi-o doreşti, însă acest lucru nu are mereu rezultatele dorite. În schimb, alege să poziţionezi perne în stânga, dreapta şi centrul colţarului, astfel încât toţi cei care se vor aşeza să aibă o vedere amplă asupra camerei, dar şi confort sporit, datorită pernelor.Pentru un efect cu totul special, poţi alege să zugrăveşti peretele din spatele colţarului într-o nuanţă contrastantă.

related posts