(P) 5 stiluri de lavoare - Care e cel mai potrivit pentru baia ta?


Atunci când îţi redecorezi baia trebuie să ţii cont de mai multe aspecte, printre care suprafaţa încăperii, stilul în care vrei să arate, cât de mare este familia ta şi, bineînţeles, de buget.

Tag-uri:

Toate elementele care se vor regăsi în baie trebuie să se completeze armonios prin forme, material şi culori, aşa că fă-ţi bine temele înainte să pleci la cumpărături. Iar cum chiuveta este de obicei vedeta băii, merită cea mai mare atenţie atunci când o alegi. 

Există mai multe tipuri de lavoare dintre care poţi selecta varianta câştigătoare în funcţie de mai multe criterii, dar în special de disponibilitatea spaţiului în baie. Înainte de a descoperi care stil de chiuvetă te avantajează cel mai bine, este important să ţii cont şi de tendinţele în amenajarea băii. 

Cum să ai o baie modernă: iată cele mai noi tendinţe

Designul interior este într-o continuă schimbare, iar un mare accent este asupra băii deoarece tendinţa principală este de a o transforma într-un spațiu îmbietor. 

Tot mai multe astfel de încăperi sunt amenajate într-un stil modern minimalist, fiind preferate culorile deschise şi mobila din MDF. Dorinţa de a da o notă elegantă băilor este, de asemenea, o tendinţă a acestui an, fiind tot mai căutate modelele de lavoare din piatră naturală şi oglinzile mari, încadrate armonios într-un design tematic.

Utilitatea unei băi este în mod evident în continuare un principiu în amenajarea acestui spaţiu, însă tendinţele indică o înclinare către amenajările tematice. 

Descoperă tipurile de lavoar care se potrivesc băii tale

Indiferent de cât de mare sau mică este baia ta şi cum vrei să o aranjezi, există mai multe modele de chiuvete pe gustul tău.

Lavoar încastrat în mobilier

Este poate cel mai întâlnit model, datorită faptului că nu ocupă mult loc, mai ales dacă şi lavoarul are dimensiuni reduse, dar în special pentru că oferă posibilitatea de a crea un loc de depozitare pentru detergenţi şi a altor lucruri de care ai nevoie în baia ta. 

Lavoar de tip bol aşezat pe blat

Dacă vrei un aspect futurist în baia ta, optează pentru o chiuvetă ovală care se instalează pe blat. Plin de eleganţă, un astfel de lavoar dă personalitate băii. În plus, este modelul ideal pentru a fi încadrat într-un design minimalist. 

Este mai degrabă o alegere potrivită pentru persoanele care locuiesc singure sau familiilor mici, marele avantaj al lavoarului de tip bol fiind cel estetic. De asemenea, deoarece este aşezat pe un blat sau orice alt suport, este destinat băilor mai spaţioase. 

Lavoar montat sub blat

Lavoarul care se montează sub blat este un model atipic, însă se potrivește perfect în băile minimaliste, care impun un decor ordonat și aerisit. Practic, vasul „intră” în decupajul blatului, sprijinindu-se cu marginea proeminentă de suprafața mobilierului. Este o soluție viabilă doar în cazul blaturilor realizate din piatră naturală sau alte materiale solide.  

Lavoar cu picior

Un model foarte versatil, acest tip de chiuvetă ocupă foarte puţin spaţiu, prin urmare este alegerea ideală pentru băile mici. Mai mult, se potriveşte oricărui design interior, aşa că nu ezita să optezi pentru un lavoar cu picior mai ales dacă vrei să creezi senzaţia unei suprafeţe mai mari în baia ta. În plus, este o opţiune utilă pentru ascunderea ţevilor şi instalaţiilor de apă.

Lavoar prins în perete

Lavoarele montate pe perete sunt opțiuni potrivite dacă peretele în cauză este realizat din materiale rezistente, precum BCA-ul sau cărămida. Poți opta fie pentru un lavoar cu picior, dacă îți dorești un design cu tendințe clasice, sau unul cu semipicior, care are un aspect mai modern. 

Creativitatea este din ce în ce mai vizibilă şi în amenajarea unui spaţiu cum este baia, mai ales că aici oamenii îşi petrec o mare parte din timpul unei zile, fiind locul în care se relaxează după o zi de muncă. Aşa că ţine cont de sugestiile de mai sus şi transformă baia în locul tău preferat din casă.

FULLSCREEN
(P) 5 stiluri de lavoare - Care e cel mai potrivit pentru baia ta?
  • /

related posts