(P) 6 schimbări simple pentru un decor șic în baie


Înainte de a te ocupa de amenajarea băii, una dintre cele mai importante încăperi din casă, trebuie să planifici în detaliu orice schimbare pe care dorești să o faci.

Tag-uri:

În primul rând, trebuie să ai o abordare pragmatică și să ții cont de dimensiunile băii. Chiar dacă ți-ai dori un jacuzzi sau o cadă în mijlocul camerei, instalarea lor este imposibilă în spațiul oferit de clasica baie de apartament. 

Cu toate acestea, poți opta pentru schimbări simple care te ajută să obții un decor șic în baie și care oferă încăperii un aer nou și modern. Fie că este vorba despre un design diferit, despre accesorii sau un accent de culoare, în articolul de mai jos vei găsi idei utile care să te ajute în re-imaginarea băii. Iată care sunt acestea!

Corpurile de iluminat

O schimbare simplă pentru un decor șic în baie constă în înlocuirea corpurilor de iluminat. Atunci când discutăm despre iluminat, importanța acesteia în interiorul unei băi este crucială. Motivul este simplu: baia este prima încăpere în care oamenii intră dimineața, astfel încât atmosfera din interiorul camerei le va influența întreaga dispoziție. 

Aici petreci timp prețios pentru spălat, machiat, tuns sau aranjat, motiv pentru care corpurile de iluminat trebuie să lumineze corespunzător întreaga încăpere. Poți opta pentru montarea unei oglinzi cu iluminare integrată sau pentru fixarea corpurilor de iluminat pe de-o parte și de alta a oglinzii. Poți alege și varianta în care să fixezi pe plafon aplice șic, pe care le găsești în modele și culori diferite, astfel încât să se potrivească cu restul decorului din baie. Încearcă să renunți la variantele clasice de iluminat, care vin cu un singur bec și alege una din variantele prelungi cu led, sau corpuri de iluminat speciale care se montează deasupra oglinzii. Ai grijă să nu folosești doar iluminatul de tavan, acesta poate crea umbre neflatante.

Încearcă un lavoar nou

Lavoarul reprezintă o piesă importantă în interiorul băii, deoarece joacă atât un rol funcțional, cât și unul estetic. Stilul, mărimea și culorile din baie sunt aspecte de care trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun lavoar pentru nevoile tale. De pildă, dacă este vorba despre un lavoar pentru o baie de serviciu, este indicat să alegi una de dimensiuni mai mici, cu design simplu și practic. În acest caz, multe persoane apelează și la modele de lavoare de ceramică. Te sfătuim, totuși, să te documentezi bine înainte de a cumpăra un lavoar, este de dorit ca acesta să se integreze bine în restul design-ului, dar și să fie de calitate bună. 

Robineții

Pentru a produce o schimbare în baie, te poți îndrepta și către alegerea unor robineți noi. Astfel, din momentul în care vei înlocui robineții vechi cu robineții noi, cu design modern sau vintage, în funcție de preferințele tale și de decorul deja existent, vei reuși să schimbi decorul din baie. Mizează pe modele estetice, dar în același timp durabile și rezistente. Calitatea robineților contează la fel de mult în alegerea modelelor ideale, care se potrivesc cu decorul din baie.

Accesoriile de baie

Dacă nu ai la dispoziție un buget prea mare pentru redecorare, cel mai simplu îți va fi să schimbi accesoriile de baie. Acestea vor da un aer nou băii tale cu efort mic. Poți opta chiar pentru seturi de accesorii, care vin la pachet cu săpuniere, pahare pentru periuța de dinți, cuiere, perii de curățat, sau suporți de prosop. Vei putea alege dintr-o varietate foarte mare de finisaje și culori. Dacă în prezent accesoriile din baia ta sunt disparate și diferite, alegerea unui set va contribui mult la crearea unui design unitar și a unei senzații de refresh complet.

Accentele de culoare

Poți face schimbări rapide în baie, prin includerea unor accente de culoare, cu ajutorul cărora poți da o notă fresh încăperii. Deși nu te-ai gândit până acum la baie ca la un loc vesel, printr-o pată de culoare, cu siguranță vei observa o diferență. Încearcă nuanțe de galben sau oranj pentru spațiile de depozitare, lumânări parfumate sau seturi de baie, pentru a crea o baie cât mai veselă și armonioasă.

Decorul floral

Indiferent dacă alegi tapet pentru pereți sau pictezi un decor floral, poți reda conturul unor pomi înfloriți, care să creeze un punct de interes al camerei. Astfel, chiar dacă ai o baie decorată în alb, un perete cu decor floral te ajută să creezi un decor șic, pe care să îl admiri de fiecare dată când intri în baie.

Nu în ultimul rând, poți aborda o varietate de culori pentru o baie modernă. Poți alege o variantă neutră, cu mult alb sau optează pentru o pată de culoare, cu un model creat din faianță sau gresie. O combinație clasică, care nu se va demoda niciodată, este cea cu negru și alb, la care se adaugă materiale naturale, precum piatra sau lemnul.

related posts

Modifică setările cookies