(P) 7 moduri în care poți schimba aspectul casei tale fără cheltuieli mari


Anul Nou vine întotdeauna cu noi rezoluții și speranța unui an mai bun față de cel anterior. Începutul unui an nou marchează schimbări importante din viețile fiecăruia, iar pe lista de rezoluții se află, așa cum este firesc, îmbunătățirea calității vieții.


Dacă în 2020 am realizat împreună cât de important este ambientul de acasă, în 2021 sunt șanse mari să își facă apariția dorință de a face o serie de schimbări în locuința ta. Până la urmă, un început fresh este marcat cel mai bine de o schimbare palpabilă a mediului în care trăim și cum nu ne permitem cu toții să schimbăm peisajul cu unul exotic, ne putem orienta către acțiuni mici dar care vor face diferența în atmosfera de acasă. 

Iată 7 pași pe care îi poți face pentru a schimba aspectul casei tale fără cheltuieli mari și fără haosul generat de renovări generale.

Acordă atenție pereților cu ferestre

De multe ori, zona ferestrelor nu beneficiază de atenția meritată însă gândește-te la efectul pe care îl au draperiile sau perdelele când vine vorba de aspectul unei camere. Dar până la alegerea unor draperii noi, îți recomandăm o curățare temeinică a geamurilor și o verificare de posibili spori de mucegai. În cazul în care detectezi acele supărătoare puncte negre, apelează la un dezumidificator de aer pentru a scăpa de excesul de apa reținut de pereții cu ferestre. După procesul de igienizare, îndrăznește să oferi un look nou ferestrelor, fie că vorbim de clasicele draperii în culori armonizate cu restul elementelor din casă sau alegeri exotice și minimaliste precum jaluzelele din bambus.

Scapă de obiectele în plus pentru a obține un spațiu deschis și aerisit

O casă deschisă și aerisită contribuie la starea de relaxare pe care o au locuitorii săi, pe când locuințele încărcate de prea mult mobilier și elemente decorative le dau proprietarilor mai multe bătăi de cap decât satisfacții. Întreținerea curățeniei într-o casă aglomerată de obiecte implică mult timp și energie astfel încât la finalul unei zile de curățenie nu-ți mai regăsești forțele pentru a face nimic altceva. 

Dacă nu vrei să  renunți la o  parte din mobilier, reorganizează elementele astfel încât sa obții o poziționare  a  obiectelor pentru a obține mai mult spațiu. Un alt truc pentru obținerea unui spațiu  deschis este folosirea oglinzilor:  le poziționezi  partea  opusă față de fereastră, acestea vor  reflecta lumina iar  camera va părea mai deschisă.  Dacă deții o  masa amplă de sufragerie pe care nu o folosești foarte des, ia în  calcul  de a o  transforma într-un birou, de exemplu, sau un colț  de citit. Încearcă să găsești  funcționalități 2 în 1 pentru obiectele de care nu poți să te desparți și eliberează- te de cele care doar ocupă spațiu.

Împrospătează culoarea pereților

Când vine  de prospețimea unei case, pereții sunt cei care dau tonul, mai precis, apectul lor. Alege culori menite sa evidențieze mobilierul din casă, sau poți opta chiar pentru o reîmprospătare a clasicului alb. În cazul în care vrei să te aventurezi cu o culoare puternică, încearcă opțiunea unui perete accent în nuanța ta preferată. 

Îndrăznește să aplici un fototapet de calitate

Nu, nu vorbim despre tapetul din casa bunicilor ci despre mii de modele disponibile pe piață din care poți alege. Un fototapet este perfect pentru cei care nu vor să zugrăvească sau pur și simplu vor să încerce ceva diferit. Un fototapet de calitate se montează și se dezlipește ușor, astfel încât nu vei mai fi nevoit să aloci o zi întreagă acestui proces în cazul în care te vei plictisi de el. Chiar dacă există pe piață numeroase ustensile menite să te ajute la dezlipirea tapetului, alege culori și imprimeuri care au rămas în topul preferințelor personale de mai mult timp pentru a evita alegerile impulsive și eventualele regrete după o lună de la montarea tapetului. Înainte de a face orice mișcare, caută idei pe internet, creează-ți colaje de tip mood board și apoi roagă un prieten să te ajute cu o simulare 3D pentru a-ți face o idee mai clară a rezultatului final.

Pune-ți casa într-o lumină nouă

 …la propriu! Sistemele de iluminat și lămpile decorative fac diferența când vine vorba de designul unei locuințe și sunt ușor de montat. În plus, există o varietate într-atât de mare încât este imposibil să nu găsești ceva pe sufletul tău și al casei tale. Joacă-te cu poziționarea luminii pentru a da viață casei tale. Poți monta, de exemplu, o veioză cu picior înalt într-un colț mai întunecat al camerei, sau lângă noul tău colț de citit alcătuit din masă ta preferata de sufragerie. 

Învinge praful, acarienii și părul de animale cu ajutorul unui purificator de aer

O casă în care se vede cum plutește praful nu va avea un efect fresh indiferent de design. Apelând la un purificator de aer nu vei scuti curățenia săptămânală însă vei avea considerabil mai puțină treabă. Bineînțeles, beneficiul principal de care te vei bucura este inspirarea unui aer lipsit de dușmanii invizibili care poluează aerul din casă. Printre sursele de poluare cele mai cunoscute amintim spray-urile de orice tip, odorizantele de cameră, lumânările parfumate, soluțiile de curățat mobile sau pardoseală, fumul de țigară, părul de animale  și multe alte obiecte din gospodăriile noastre. Din fericire, un purificator de aer își dovedește  eficiența cu ajutorul filtrelor TRUE HEPA cu care captează 99.97% dintre microorganismele  de peste 0.3 microni. Diminețile vor  arăta mai bine fără praful care plutește în lumina  soarelui.

O baie ordonată cu un colț verde

Cu cât ai mai puține lucruri la vedere în baie, cu atât baia ta va arăta mai bine, mai curată și mai organizată. În schimb, poți opta pentru instalarea unor rafturi pe care să așezi câteva plante suculente. Acestea vor improspăta aerul din baie și vor oferi un aspect fresh și modern.  Încearcă și aici o abordare diferită privind sistemul de iluminat, te poți juca cu lumini slabe și calde pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Așadar, nu rămâne decât să te apuci de căutat idei fiindcă opțiuni există la tot pasul, fără să provoci un deranj foarte mare în casă. Practic, te poți apuca de o renovare care va presupune mai multă creativitate decât muncă fizică, iar la finalul procesului te vei afla într-o casă demnă de un nou început. Mult spor!

related posts

Modifică setările cookies