(P) 7 reguli pentru amenajarea feng shui a dormitorului


Dormitorul trebuie să fie camera în care mergem să ne odihnim și să ne încărcăm cu energie. Pentru ca acest lucru să fie posibil, avem nevoie ca această încăpere să fie cât mai bine organizată și să ne transmită o stare de bine.


În acest sens, există câteva metode pe care le puteți pune în aplicare pentru a vă amenaja dormitorul, pentru a avea parte de un feng shui care să vă aducă armonie, o energie și o vibrație pozitivă. Dormitorul feng shui este acela care te atrage și te calmează, ajutându-te să alungi energiile negative. Este indicat oricui, indiferent că sunteți adepții somnului lung sau dormiți doar câteva ore pe noapte.

Vă prezentăm în continuare 7 reguli de care să țineți cont în momentul în care vă hotărâți să vă amenajați dormitorul feng shui, dar și pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile acestuia.

1. Renunțați la orice dispozitiv electronic

În această categorie intră televizorul, calculatorul sau tableta. Aceste echipamente nu își au locul în dormitor deoarece distrug energia bună și produc anumite unde dăunătoare sănătății. În plus, vă pot transmite o stare de stres, de neliniște, total opusul a ceea ce înseamnă feng shui.

2. Aerisiți dormitorul cât mai bine

Puteți deschide geamurile cât mai des pentru a lăsa aerul proaspăt să intre sau puteți apela la un purificator de aer, care să vă ajute să mențineți aerul din dormitor mereu proaspăt. Dormitorul feng shui are nevoie de aer nepoluat, care să vă ajute să vă relaxați. De asemenea, trebuie să rețineți că plantele din dormitor nu vă vor ajuta întotdeauna să aveți un aer proaspăt, iar aceasta idee este valabilă doar în cazul în care aveți un dormitor foarte mare, iar florile sunt amplasate departe de pat.

3. Orientați mobilierul într-un stil feng shui

Există câteva aspecte de care să țineți cont atunci când aranjați mobilierul din dormitor. Patul trebuie să fie accesibil din ambele părți, să nu fie pe linie directă cu ușa și să aveți neapărat 2 noptiere, câte una pe fiecare parte a patului. Patul trebuie să fie comod și să aibă o saltea solidă. De asemenea, pentru un somn liniștitor, optați pentru lenjerii de pat bumbac.

4. Folosiți culori liniștitoare

Culorile vă pot echilibra energiile pozitive și au un impact pozitiv pentru un somn liniștitor. Cele mai indicate culori pentru dormitor sunt cele de pământ, de la portocaliu și până la maro. Dacă alegeți ca pereții să rămână albi, vă va fi foarte ușor să alegeți o culoare relaxantă pentru mobilier. Orice nuanță pământie ați alege, se va îmbina perfect cu albul pereților.

5. Folosiți mai multe modalități de iluminare

Dormitoarele feng shui sunt renumite pentru lumina plăcută pe care o au, de la lustre și până la candele aprinse. Lumânările parfumate vă pot ajuta la crearea unui spațiu de relaxare și elimină energiile negative pe care le-ați acumulat de-a lungul zilei. Veți crea o atmosferă intimă și vă veți bucura de toată relaxarea.

6. Folosiți elemente de decor feng shui

Puteți apela la un tablou sau doua care să se potrivească cu restul dormitorului. Acestea pot semnifica diferite evenimente din viață sau imagini cu energii pozitive, hrănitoare. Evitați tablourile triste sau sobre, care nu vor face decât să vă transmită energii negative.

7. Păstrați ușa închisă pe timpul nopții

Acest lucru este necesar pentru ca fluxul de energie creat să rămână acolo și să nu migreze și în alte zone ale casei. De asemenea, acest lucru este valabil și în cazul ușilor de la dulap sau de la baie, în cazul în care aveți o baie în care se intră din dormitor.

Dormitorul feng shui este un prim pas către o viață mai împlinită și mai fericită. Deși poate părea puțin deplasat, toate elementele care ne înconjoară în timpul somnului au un efect asupra noastră, chiar dacă nu simțim acest lucru. 

related posts

Modifică setările cookies