(P) 8 idei ca să-ți aranjezi, perfect, colțul de relaxare


Dacă ești preocupat să găsești o utilizare unui colț gol dintr-una din camere, crearea unui spațiu de relaxare ar putea fi o idee minunată.

Tag-uri:

Colțurile sunt intime și confortabile, iar acest lucru se amplifică doar atunci când adaugi mobilier și accesorii confortabile. Un colț de relaxare se poate potrivi frumos într-un living sau într-un dormitor și este, de asemenea, destul de ușor de instalat. Te invităm să arunci o privire la câteva idei de design și decor ca să te inspiri.

Adaugă un fotoliu

Amenajarea unui colț de lectură ar trebui să înceapă cu un fotoliu cu perne moi și pernuțe suplimentare, pe care le folosiți dacă este necesar. Completează zona cu o măsuță și o mică lampă de citit sau cu un lampadar. Pentru colțurile mai mici de lectură, ar putea fi utilizat și un fotoliu simplu. Acesta poate avea un design elegant, cu o bază metalică subțire, spate curbat din placaj și o pernă moale pentru scaun. 

Un pat mic de zi sau un șezlong

Dacă beneficiezi de suficient spațiu pentru colțul de relaxare, pune un pat mic de zi sau un șezlong pe care să și poți adormi. Păstrează câteva perne suplimentare și o pătură în apropiere, dacă vrei un somn mai confortabil.

Iluminatul

Un alt detaliu pe care trebuie să te concentrezi, atunci când mobilezi și decorezi colțul de lectură, este iluminatul. O lampă de podea sau de masă ar fi perfecte pentru acest spațiu. Ar fi grozav dacă ai putea regla unghiul la care este proiectată lumina pentru un confort maxim la citire.

Creează un spațiu multifuncțional

Colțul confortabil de relaxare poate fi, de asemenea, un spațiu multifuncțional. Ar putea include fotolii moderne de la nordashop.com, extrem de confortabile, dar și alte câteva elemente, cum ar fi o comodă sau un dulap. Acest loc poate fi destinat cititului sau conversației.

Decorațiunile

Nu ai neapărată nevoie de un colț de cameră goală pentru un spațiu de relaxare. Poți amenaja unul lângă o consolă sau o unitate de perete. Câteva decorațiuni puse pe un perete ar putea arăta și ele frumos. Ar merge o lucrare de artă, un raft sau o jardinieră. Totul ține de gust.

Fotolii și scaune pentru picioare

Gândește-te, de asemenea, la o combinație de fotolii și scaune pentru picioare. Este minunat să poți ridica picioarele și să te întinzi în timp ce te uiți la un film sau citești. 

Covorul

Un covor mic poate contura cel mai bine un spațiu de relaxare și adaugă o textură moale și plăcută. Ar putea fi, de asemenea, o oportunitate prin care să adaugi mai multă culoare colțului tău de lectură sau de a experimenta diferite modele diferite.

Culorile și texturile

Culorile și texturile pe care le utilizezi pentru acest spațiu sunt foarte importante. Culorile blânde sau nuanțele mai întunecate creează o ambianță relaxantă și confortabilă, care arată frumos în condiții de iluminare slabă. Texturile moi sau finisajele mate au, de asemenea, un efect reconfortant.

Culorile calde, cum ar fi portocaliu, roșu, galben sau maro, sunt potrivite pentru un colț de relaxare. Joacă-te cu nuanțe contrastante sau cu nuanțe diferite ale aceleiași culori pentru a crea efecte vizuale interesante. Gândește-te la tot, inclusiv la culorile pereților, podelei, mobilierului, micilor accesorii și decorațiuni. Fiecare mic detaliu contează.

Colțul de relaxare sau de lectură este un spațiu atât de frumos și sofisticat. Ai nevoie, doar, de ceva confortabil pe care să stai și o măsuță mică sau o suprafață pe care să așezi o carte, o lampă sau diverse alte obiecte mici.

related posts

Modifică setările cookies