(P) Cum alegi un cadou de casă nouă


Ai un prieten bun care tocmai s-a mutat într-o casă nouă? Sau o simplă cunoștință pe care vrei să o surprinzi? 

Tag-uri: #cadou

Pe lângă felicitările de rigoare, le poți oferi un dar de casă nouă, care să-i bucure și pe care să-l utilizeze cu drag.

Cu toate acestea, ia în calcul o serie de factori, pentru cea mai bună decizie. De la bugetul de care dispui, până la nevoile persoanei care va primi darul, toate acestea îți vor influența alegerea, astfel încât să nu oferi cadouri inutile sau nepotrivite. 

Află cum poți găsi cadoul potrivit pentru cineva, funcție de relația voastră sau de nevoile sale, din rândurile de mai jos!

Ține cont de relația cu gazdele

Când alegi un cadou de casă nouă pentru o persoană, ai în vedere:

- Relația cu gazda. Dacă mergi cu un cadou la o simplă cunoștință sau la o persoană pe care ai cunoscut-o recent, dăruiește-i obiecte practice. În schimb, dacă persoana îți este prietenă, alege daruri simbolice, cadouri amuzante de la giftforyou.ro sau cadouri personalizate, care s-o bucure.

- Gradul de rudenie. Pentru părinți, frați sau copii, alege cadouri substanțiale, care includ piese de mobilier, electronice și electrocasnice, decorațiuni și alte obiecte utile.

- Dorințele gazdei. Dacă ai auzit de vreun obiect de care proprietarul de casă nouă are nevoie, ia în calcul această posibilitate și nu vei da greș!

Idei cadouri de casă nouă

Din fericire, există numeroase cadouri pe care le poți oferi cu ocazia mutării într-o casă nouă, funcție de criteriile deja stabilite:

Piesele de mobilier sunt indicate pentru familie și prieteni buni. Există obiecte mici pe care le poți face cadou, fără probleme: o măsuță de cafea, un cuier, un set de scaune sau un suport pentru flori.

Electrocasnice utile. Totuși, pentru că acestea se dăruiesc persoanelor apropiate, asigură-te că nu dețin deja aparatele pe care vrei să le cumperi. Poți opta pentru un cuptor cu microunde, un espressor, un aspirator, un toaster sau blender.

Obiectele de decor sunt la fel de potrivite pentru un cadou de casă nouă și vor bucura orice gazdă: ceasurile de perete, ramele, pernele, tablourile, florile și covoarele sunt cele mai bune variante.

Rudelor apropiate sau prietenilor foarte buni, le poți face cadou și aparatură performantă: televizor, sistem audio sau sistem de supraveghere pentru bebeluși, ideal pentru familiile cu copii.

Cadourile personalizate și utile, precum jocurile de societate, darurile handmade sau cu semnificație, care marchează momente unice din prietenia cu gazda.

Cadouri de casă nouă pe care să le eviți

După cadourile pe care le poți dărui oamenilor dragi, de casă nouă, există și lucruri pe care evită să le oferi. Deși anumite obiecte pot deveni cadouri potrivite pentru gazde cu care ai o relație apropiată, acestea nu sunt idei bune pentru o persoană pe care abia ai întâlnit-o. Astfel, încearcă să nu achiziționezi următoarele cadouri:

  • Obiecte și produse de îngrijire personală. Acestea pot fi dăruite doar unei prietene bune, mamei sau unei surori, dacă le cunoști rutina de îngrijire.
  • Cadourile religioase nu sunt un dar potrivit, deși sunt comune. Persoana care s-a mutat recent în casă nouă poate să nu fie religioasă sau nu își dorește să găurească pereții pentru a agăța o icoană.
  • Evită voucherele sau cardurile cadou, care reprezintă cadouri impersonale și nepotrivite pentru casă nouă. Dacă nu găsești o variantă potrivită, mai bine oferă un buchet de flori!
  • Animalele de companie sunt drăgălașe, însă nu sunt o idee bună de cadou. Creșterea lor vine cu responsabilități pe care gazdele le pot refuza. În plus, pot suferi de alergii pe care nu le cunoști, riscând să pui gazda într-o situație neplăcută.

Dacă respecți aceste sfaturi, nu ai cum să dai greș când vine vorba despre alegerea unui cadou de casă nouă! Cea mai importantă regulă este relația cu gazdele, în jurul căreia poți construi o serie întreagă de idei de cadouri.

related posts