(P) Cum îți amenajezi colțul de citit: 5 sfaturi utile


Dacă îți place să citești, atunci nu mai sta pe gânduri și amenajează-ți un colț de lectură la tine acasă. Chiar dacă este simplu să iei o carte din bibliotecă și să te așezi oriunde pentru a te bucura de ea, este recomandat să ai un spațiu dedicat acestei activități deoarece, pe lângă lectura aleasă, și ambientul este deosebit de important.

Tag-uri:

Ca să te detașezi complet de realitate și să te transpui în universul poveștilor, ai nevoie de un colț doar al tău unde să-ți păstrezi cărțile preferate și să savurezi în liniște o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă. Iată câteva sfaturi utile pentru amenajarea unui loc confortabil pentru lectură:

1. Alege o zonă cu lumină bună

Din fericire, tendințele din domeniul designului interior sunt de partea ta. Locuințele sunt spațioase, pervazul ferestrelor destul de lat, iar amenajarea simplă și minimalistă. Așadar, poți alege să transformi un colț al sufrageriei, apropiat de fereastră, într-unul din cele mai intime spații din locuința ta. În cazul în care ai geamuri mari și suficient de late, folosește pentru ora de lectură o canapea mică sau câteva perne decorative. De asemenea, mansarda este ideală pentru acest gen de amenajare, pentru că oferă o senzație de confort. Ai grijă ca locul ales să fie lângă fereastră, pentru a beneficia de lumină naturală cât mai mult timp.

2. Optează pentru piese mici de mobilier

Nu trebuie să amplasezi un birou masiv sau un fotoliu impunător pentru a te simți comod în spațiul dedicat lecturii. Optează pentru o bibliotecă mică, cu aspect rustic, ori o etajeră simplă care să ofere un ambient modern și aerisit. Folosește suporturi cu design îndrăzneț și așează pe ele doar câteva volume preferate. Dacă ai suficient spațiu, poți alege o băncuță de lemn lângă fereastră, un fotoliu suspendat, un hamac sau un scaun papasan. În apropiere pune o măsuță pe care să ții cana de ceai sau cărțile, iar dacă simți nevoia să-ți întinzi des picioarele, folosește și un mic taburet în acest scop.

3. Folosește lumini calde și difuze

Chiar dacă alegi să-ți amenajezi colțul de citit în apropierea geamului, la lăsarea întunericului sau în sezonul rece, când ai mai puțină lumină naturală, îți trebuie un lampadar chic. Lumina este crucială în spațiul creat, însă poți alege un produs deosebit dintr-o gamă de lampadare ieftine, pentru că un astfel de obiect este excelent și într-un decor spectaculos. Nu uita să alegi surse de iluminat cu lumină caldă, care ajută la crearea unei atmosfere intime și relaxante, dar totodată este mult mai odihnitoare și plăcută pentru ochi.

4. Joacă-te cu textilele pentru mai mult confort

După ce ai ales locația potrivită, ai stabilit ce mobilier vei folosi și unde vei amplasa luminile artificiale, următorul pas constă în alegerea materialelor textile. Acestea sunt extrem de importante pentru amenajarea unui spațiu cozy, așa că folosește câteva perne pufoase, un pled moale sau o pătură din material fin, pentru a sta cât mai confortabil. Îmbracă și pervazul într-un material deosebit, așează un covor pufos în apropierea fotoliului ori a băncuței, chiar și alte obiecte decorative pufoase.

5. Îmbunătățește aspectul spațiului cu obiecte decorative

Detaliile fac diferența, oricare ar fi locul pe care alegi să-l amenajezi. Chiar dacă nu ai la dispoziție foarte mult spațiu, ai grijă să folosești și mici obiecte decorative în colțul de citit. Poate fi vorba de câteva lumânări parfumate, un ghiveci cu plante, un ceas ingenios, o fotografie cu cei dragi, un coș pentru cărți sau alte obiecte decorative care vor personaliza spațiul și vor aduce întregii încăperi o notă caldă.

Cititul este una dintre cele mai plăcute și relaxante activități. Prin intermediul cărților ai posibilitatea de-a te detașa de realitate și de-a intra în contact cu o lume nouă, fabuloasă. Cărțile aduc liniște, stimulează starea de bine, îmbogățesc mintea și sufletul. Așadar, pentru a te bucura de tot ceea ce oferă minunatele opere, creează-ți un colț de lectură acasă și petrece-ți timpul liber în compania volumelor preferate, într-un decor de vis.

related posts

Modifică setările cookies