(P) Cum să mobilezi un balcon pentru un efect spectaculos


Dacă locuiești la bloc, știi și tu cât de important este spațiul pe care ți-l pune la dispoziție balconul.

Tag-uri:

Cu toate acestea, ai grijă să nu procedezi precum majoritatea, care consideră balconul drept un simplu spațiu de depozitare. De fapt, acesta poate deveni oaza ta de relaxare, sau chiar locul unde te simți cel mai bine din casă. Dar ce te faci atunci când nu ai un balcon mare, cum poți să alegi acel mobilier pentru balcon pentru ca totul să fie perfect?

Profită la maxim de spațiul pe care îl ai la dispoziție

Atunci când vrei să alegi mobilierul pentru balcon, trebuie să ții cont de anumite detalii care pot face diferența. Pentru că avem de a face, de cele mai multe ori, cu un spațiu mic și îngust, trebuie să profiți de fiecare centimetru, cum se spune. Nu-ți face griji, nu este deloc greu, ai nevoie doar de puțină imaginație.

Set de masă și scaune

Dacă vrei ca balconul să fie locul unde iei masa, un set de masă și două scaune este alegerea firească. Cel mai bine este să optezi pentru unele care se pliază, pentru că după ce le-ai folosit, acestea se pot strânge și astfel ai salvat mult spațiu.

Adu natura mai aproape

Ai ales mobilierul de balcon, dar parcă vrei ceva mai mult verde, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, de-a dreptul sufocat de mașini. Atunci îndreaptă-ți atenția către ghivecele suspendate, care la fel îți salvează mult din spațiu, dar îți oferă în același timp oaza de verdeață de care aveai nevoie.

Alege mobilier minimalist

De cele mai multe ori spațiul chiar este o problemă. De aceea, specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că un mobilier pentru balcon în stil minimalist este soluția perfectă. Acesta nu ocupă mult spațiu, se poate plia sau muta, astfel încât tu să poți folosi balconul pentru a-ți usca rufele, de exemplu. Lemnul și metalul se potrivesc perfect, dar nu uita nici de acele mici decorațiuni care să dea un plus de personalitate locului respectiv.

Balconul terasă

Ce părere ai dacă ți-am sugera să transformi balconul într-o terasă unde să te relaxezi la o ceașcă de ceai sau cafea alături de partener? Pare un vis care nu se va îndeplini niciodată pentru că nu ai parte de prea mult spațiu? Nu mai gândi așa, apelează la un mobilier pentru balcon creat special pentru ca această idee să se transforme în realitate. Un set bistro, care este compus din masă și două scaune cu siluetă subțire este alegerea potrivită. Cu siguranță vei adora ceea ce ai reușit să creezi, fără să cheltuiești prea mult, iar acele momente petrecute în doi vor deveni preferatele tale.

Stilul relaxat, pentru persoanele boeme

Ești genul de persoană pe care ceilalți o caracterizează cu un singur cuvânt: boem. De aceea, nimic din ceea ce ți-am sugerat mai înainte nu pare prea mult pe placul tău. Îți dorești mai mult ceva relaxat și relaxant în același timp, dar nu știi cât de mult s-ar potrivi această atitudine balconului tău. Răspunsul este unul singur: un mare DA. De aceea, avem câteva recomandări pentru tine.

Un mobilier pentru balcon din răchită sau ratan și folosește multe accesorii textile care să ofere acea atmosferă boemă pe care ți-o dorești: mai multe perne deco, pături, chiar și covoare sau poți înlocui mobila cu niște fotolii puf. Nu uita de plantele verzi în ghiveci, care aduc natura mai aproape de tine, și iată cum ai reușit să îți vezi visul cu ochii.

Mobilier multifuncțional

Există numeroase stiluri în care îți poți amenaja balconul după bunul plac. Cu toate acestea, în ultima vreme, se observă cum oamenii își îndreaptă atenția către mobilierul multifuncțional. Este și normal, pentru că vrei să profiți la maxim de spațiul pe care îl ai la dispoziție. De aceea, o canapea mică de balcon poate fi folosită și drept spațiu de depozitare pentru pernele sau pătura pe care o folosești. Dar, evident, există mult mai multe piese de mobilier pentru balcon care pot fi transformate și utilizate în diverse moduri. O vizită la un magazin specializat în mobilă la comandă, sau chiar și unul obișnuit, cu piese de mobilier ”de-a gata”, te va face să vrei să începi să amenajezi chiar acum și să-i oferi balconului tău o nouă înfățișare.

related posts

Modifică setările cookies