(P) Cum să te simți în propria curte, ca la hotel? Top 5 idei de la specialiștii în amenajări


Fiecare lucru pe care îl construim, amenajăm sau reparăm are la bază dorința de a ne spori confortul. Lucrurile moderne, noi, speciale, ne atrag și este normal să ne dorim să ne oferim tot ce este mai bun. Vrem să ne transformăm casele în oaze de liniște și să ne putem bucura de calitate, exact ca la un hotel bun. 

Tag-uri:

Cum facem acest lucru și de ce avem nevoie pentru a ne transforma casele în apartamente de lux? Iată câteva idei venite chiar din partea specialiștilor în amenajări interioare.

Nicio grădină nu este prea mică pentru un șezlong

Chiar și cel mai mic spațiu verde se poate transforma într-un loc de relaxare, dacă îl amenajezi cum trebuie. Așa că pune câteva sezlonguri pat pe terasa casei sau lângă gazon ca să te bucuri pe deplin de soare și de relaxare. 

Ideea șezlongurilor la exterior este specifică hotelurilor care își amenajează, astfel, zonele de lângă piscină sau, după caz, de la malul mării. Șezlongul nu doar că te duce cu gândul la briza mării, dar îți va oferi o senzație minunată de relaxare.

Instalează o piscină

Poate fi greu să te ocupi rapid de instalarea unei piscine. Groapa, cimentarea sa, vopsirea cu vopsele speciale, amplasarea pompelor de apă cer bani și timp investit. Dacă această operațiune ți se pare dificilă, poți alege piscine speciale, de mari dimensiuni, cu cadru metalic, care pot susține un volum mare de apă. Singura problemă va fi curățarea acesteia, fiindcă o piscină trebuie curățată constant pentru a oferi un mediu sigur și igienic. Piscina, însă, este nu doar un loc de relaxare ci și unul destinat distracției, atât pentru copii cât și pentru adulți. 

Iluminează grădina

Folosește lumina pentru a crea un ambient plăcut în spațiul tău verde, încercând să folosești, pe cât posibil, lumina caldă. Acest lucru este foarte important, pentru că lumina rece va crea impresia unui spațiu neprimitor, în vreme ce becurile cu iluminat cald vor avea strălucirea hotelurilor atât de confortabile. 

La nevoie, joacă-te cu nuanțele și amplasează becuri de diferite culori, pentru un efect disco. Firește, culorile vor trebui setate astfel încât să nu fie deranjante din punct de vedere vizual. Nuanțele de roz, mov sau chiar albastru se pretează foarte bine pentru iluminatul pe timp de noapte, pentru că stimulează puternic vitalitatea și cheful de distracție.

Instalează un minibar

Dacă la hotel poți savura o băutură răcoritoare pentru un plus de relaxare, de ce nu ai încerca acest lucru și acasă? Nu-ți trebuie prea multe lucruri, mai ales că vorbim doar despre o piesă de mobilier. Secretul constă în imaginație și în dorința ta de a-ți crea un spațiu confortabil. Un cocktail sau o limonadă cu multă gheață te pot face să te simți ca în cele mai luxoase destinații turistice, chiar în grădina ta.

Instalează-ți sisteme de ventilare și răcire a aerului

Un mare plus al hotelurilor este acela că, pe lângă șezlonguri și băuturi cu pălăriuțe, oferă și confort total din punct de vedere senzorial. Sistemele de răcire a aerului, fie ele sisteme de ventilare sau sisteme cu vapori de apă, sunt deja cunoscute pentru efectele nemaipomenite ce crează o stare de bine. Verile toride se simt altfel la o terasă de hotel, așa că, de ce nu ai aduce confortul și în grădina ta? Un baldachin și un sistem de răcire, o carte bună și o muzică suavă, exact ceea ce îți trebuie pentru a te bucura pe deplin de confortul grădinii tale.

Dacă vrei să te simți la tine acasă exact ca la hotel, ei bine, acestea sunt doar câteva idei. Tot ce îți mai rămâne este să le aplici pentru ca și grădina ta să te primească exact ca un hotel de lux. 

related posts