(P) Evită regretele deciziilor pripite alegând din timp un șemineu potrivit pentru familia ta


Alegerea soluției potrivite de încălzire pentru asigurarea confortului familiei tale trebuie făcută din timp, pentru a nu risca să iei decizii pripite pe ultima sută de metri, atunci când sezonul rece o să bată din nou la ușă.

Tag-uri: #semineu

Montarea din timp a unui șemineu cluj va asigura nu numai sursa de căldură din căminul tău, dar va reuși deasemenea, să confere stil, personalitate și clipe speciale, la adăpostul unui element central care îți va reduce stresul agitației cotidiene, până la câteva bătăi în ritm cu jocul relaxant al flăcărilor proiectate pe perete, într-o seara rece de iarnă sau toamnă târzie.

Pe lângă atmosfera plină de feerie pe care un șemineu pe lemne are potențialul să o creeze, mai ales în serile friguroase, când jocul focului te îmbie să petreci momente speciale alături de familie sau persoanele dragi, acesta are și un rol deosebit de practic - acela de a aduce un aport semnificativ de căldură, mai ales în camera sau spațiul unde este montat.

Și pentru că vorbeam despre funcționalitate, un șemineu centrală spre exemplu, poate îndeplini cu succes rolul unei centrale clasice pe gaz, prin care căldura și apa caldă vor putea fi transferate și în restul camerelor locuinței tale cu ajutorul unui sistem complex de distribuție.

Practic, faci focul în șemineu și încălzești toată casa - focarul putând fi racordat la instalația de calorifere sau încălzire în pardoseala existente în casă. Astfel, te bucuri de design-ul atrăgător și spectaculos al unui șemineu, la pachet cu avantajele tehnice ale unei centrale.

Montarea unui focar șemineu pe lemne este recomandat să se realizeze cu personal autorizat și specializat. Așadar, în etapele construirii, un profesionist Pefoc te va asista la montarea coșului de fum, racordarea acestuia la focar, realizarea canalelor de distribuție al aerului cald și finisarea șemineului în funcție de designul dorit.

În ceea ce privește coșul de fum, se recomandă achiziționarea unuia profesional, cu tubulatură interioară din șamotă, deoarece rezistă mai bine în timp la temperaturi înalte și coroziune.

Coșurile de fum profesionale sunt singurele care asigură funcționarea șemineului la parametri optimi, fără scăpări de căldură sau fum emanat în încăpere, ținându-te pe tine și pe cei dragi ție, în siguranță deplină împotriva incendiilor sau intoxicaților accidentale cu monoxid de carbon.

În plus, în cazul în care alegi să-ți achiziționezi un produs din gama experților Pefoc, te vei putea bucura de garanția calității de până la 30 de ani.

Din punct de vedere al finisajului, acesta se realizează conform preferințelor tale, putând să alegi între materiale mai mult sau mai puțin costisitoare, modele simple sau decorate. Există și posibilitatea amenajării unui loc special de șezut lângă șemineu sau al unui spațiu pentru depozitarea lemnelor cu rol practic, dar și decorativ.

Așadar, pentru ca șemineul visat să funcționeze perfect astfel încât tu, împreună cu familia sau cu persoana iubită, să vă bucurați de momente de relaxare în condiții optime de siguranță și confort este necesar să nu te apuci să-ți instalezi un șemineu de capul tău și să apelezi la suportul unei echipe de specialiști, așa cum sunt și cei de la Pefoc. 

related posts

Modifică setările cookies