(P) Fii isteț și asigură-ți încă de pe acum confortul termic pentru la iarnă


Dacă locuiești la casă sau ai posibilitatea să-ți petreci vacanțele de vară sau de iarnă în propria ta cabană pitorească, izolată în mijlocul naturii, poți să-ți rezolvi cu stil, încă de pe acum, necesitățile de încălzire sau apa caldă, alegând un model de sobă aspectuos, cu durată mare de viață și care să livreze eficient, siguranță și funcționalitate.

Tag-uri:

În acest sens, profesioniștii sibieni de la PEFOC îți oferă la cel mai bun raport calitate/preț, o gamă completă de șeminee și sobe din fontă sau șamotate, rustice sau moderne, modele pe lemne sau de ce nu, chiar și modele inedite de gratare de gradina sibiu cu ceramică specială kamado, potrivite pentru răsfățurile culinare petrecute în aer liber, alături de familie și prieteni. Alternative mai puțin costisitoare ca și preț, sobele din gama Pefoc sunt destul de renumite printre clienții care au început să se orienteze tot mai des spre această soluție, preferându-le în schimbul tradiționalului șemineu. 

În continuare, vom încerca să răspundem concret unei întrebări des întâlnite în mintea celor mai mulți dintre clienți: care este diferența dintre o sobă pe lemne și un șemineu clasic? În acest sens, vă vom oferi o serie de argumente pentru că alegerea să fie corectă, în funcție de nevoile și preferințele tale.

În primul rând, un șemineu este mai voluminos fiind o construcție ce beneficiază de un design specific, alcătuit din mai multe componente (focar, coș de fum, horn) în concordanță cu solicitările clientului, pe când o sobă ocupă un spațiu mai mic, reușind să îndeplinească doar într-o mică măsură din funcțiile pe care le îndeplinește un șemineu. Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. O sobă este potrivită într-o poveste minimalistă, unde accentul se pune pe funcționalitate și mai puțin pe design, cu toate că, și acestea, pot fi găsite într-o gamă diversificată de modele.

Când vorbim despre randament și eficiență, evident că un șemineu este de preferat pentru încălzirea întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni generoase. Grație elementelor de distribuire uniformă ale aerului cald prin grilele speciale de aerisire și a materialelor speciale folosite în izolarea termică, căldura va putea să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este montat propriu-zis șemineul, pe când eficiența unei sobe se limitează la proximitatea camerei sau spațiului unde este montată. Singura soluție de distribuire a căldurii în cazul unei sobe este conectarea acesteia la calorifere, de altfel un proces mai complex, dar care nu va egala în eficiență un focar semineu selimbar, spre exemplu. 

La capitolul buget, un șemineu presupune o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabil decât amplasarea unei centrale pe gaz, datorită consumului și costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare, producătorii garantând pentru coșul de fum, 30 de ani, dacă se apelează constant la serviciile de curățare ale unui profesionist, cum este de exemplu, un hornar sibiu. În plus, șemineele construite cu plăci izolatoare vor reprezenta garanția unui șemineu durabil, care nu vă va afecta nici siguranța. Acestea sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade celsius, spre deosebire de plăcile din rigips, care nu fac față temperaturilor care depășesc 70 de grade celsius. 

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, specialiștii sibieni de la Pefoc.ro sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită. De asemenea, magazinul online vă pune la dispoziție, din stocul propriu sau al partenerilor din întreaga țară, o gamă largă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă, precum: focare, șeminee centrale, sobe pe lemne sau modele de sobă pe peleți, coșuri de fum și alte accesorii, toate pentru căldura și confortul căminului tău.

related posts

Modifică setările cookies