(P) Noile sobe PEFOC sunt adaptate perfect vremurilor și necesităților noastre moderne


O dată cu trecerea timpului, soba pe lemne a reușit să se impună încet, dar sigur în preferințele clienților atunci când vine vorba de asigurarea confortului, dar și al acelui plus de căldură care transformă orice locuință în “acasă”.

Tag-uri:

Grație avansului tehnologic și a descoperirilor constante din domeniul încălzirii alternative, experții sibieni de la PEFOC ne arată că noile modele de sobe, reușesc să suplinească cu succes chiar și modele mai pretențioase de semineu pe lemne, mai ales că materialele folosite la confecționare au evoluat și ele, nemaifiind construite doar din tradiționala fontă, de altfel un material renumit pentru proprietatea sa de a emana căldura, la foarte scurt timp după aprinderea focului. În acest articol vom discuta despre un nou tip de material și avantajele semnificative ale sobelor moderne, confecționate din oțel căptușit cu șamotă. 

Șamota este o soluție inovativă, un material consumabil cu o capacitate superioară de termoizolare care ar putea să lase fără loc de muncă, orice cosar autorizat. Acest material influențează pozitiv procesul de ardere și implicit, creșterea semnificativă al randamentului oferit de sobă. Grație temperaturii foarte mari din camera destinată arderii, șansele rămânerii de resturi de cenușă depuse la interior, scad considerabil și sticla rămâne mereu curată, operațiunea de curățare a sobei devenind și ea mult mai facilă. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut, cu mențiunea că aceasta, fiind un material consumabil, necesită înlocuire după aproximativ 5 ani de utilizare constantă. 

Capacitatea sobelor de tip șemineu este determinată în mod direct de dimensiunile spațiului care urmează să fie încălzit. Deși modelele prevăzute cu înveliș de șamotă au avantajul că se curăță și întrețin mult mai ușor arderea, totuși, în cazul în care este nevoie să se genereze o căldură mai mare și pe o perioadă îndelungată de timp, sobele cu pereți din fontă se recomandă ca fiind cele mai potrivite.

Din varietatatea de modele, cele mai căutate de către clienții PEFOC sunt sobele ultramoderne cu picior de susținere, în formă ovală, sau sobele rustice placate cu teracotă, pentru un finisaj deosebit care să-ți amintească cu plăcere de atmosfera regăsită în casele vechi de la țară sau în cabanele izolate de la munte din timpul concediilor cu familia sau persoana iubită. Pentru cazurile în care spațiul destinat montării unei sobe nu este atât de încăpător, există soluția modelelor de sobe înguste care reușesc să imbine utilitatea cu beneficiile căldurii instante.

Căldura naturală emanată de arderea lemnelor este incomparabilă, de aceea îți propunem să te gândești serios înainte de a lua o decizie în privința soluției alternative de încălzire a casei tale. Pefoc îți pune la dispoziție o gamă variată de șeminee și sobe pe lemne, nenumărate modele de șemineu pe gaz, sobe din fontă, din oțel sau căptușite cu șamotă, pentru o ardere eficientă și îndelungată. Acum îți poți amenaja locuința astfel încât să te poți bucura de confortul la care ai visat dintodeauna, dar și de un element de decor deosebit, de calitate înaltă și cu durată mare de viață. Pentru orice model din gama sobe, oferim garanție 5 ani și transport gratuit în întreaga țară. Contactează-ne și te vom ajuta să descoperi avantajele reale ale noilor modele de sobe pe lemne, adaptate perfect vremurilor și necesităților noastre moderne. 

related posts