(P) Profesioniștii de la PEFOC îți prezintă avantajele utilizării corecte a unei sobe pe peleți


Dacă te gândești serios să îți achiziționezi o soba pe peleti cu care să-ți încălzești eficient casa, înainte de toate, ar trebui să te întrebi care ar putea fi avantajele sau provocările unei asemenea soluții alternative de încălzire.

Tag-uri:

În primul rând ar trebui să știi că un asemenea model de sobă, funcționează pe principiul arderii lemnului prelucrat. Procesul de obținere a peleților presupune înlăturarea scoarței buștenilor de copac, măcinarea atentă, uscarea corespunzătoare și mai apoi, compactarea acestora până la dimensiunile potrivite.

Pe piața de profil, există și modele care pot funcționa cu o serie de peleți speciali, fabricati și din alte tipuri de bio-combustibili, dar indiferent de natura lor, peleții sunt per total, mai puțin costisitori în comparație cu combustibili lichizi, propanul sau electricitatea, beneficiind de proprietatea lor regenerabilă. În anumite situații, o sobă care funcționează pe bază de peleți poate fi chiar mai practică decât un semineu pe lemne tradițional, fiind suficient să alimentezi soba o singură dată, ca mai apoi să te bucuri de căldura unui foc curat și eficient, vreme de până 16 ore sau până la următoarea alimentare.

Așadar, ca să te poți bucura la poțential maxim de beneficiile și functionalitatea unei sobe pe peleți, în deplină siguranță și confort, ar trebui să ai în vedere câteva aspecte pe care ți le vom prezenta sumar, în rândurile de mai jos.

Control absolut asupra temperaturii de ardere

Unul dintre cele mai importante avantaje în cazul unei asemenea soluții de încălzire o reprezintă abilitatea de a controla eficient căldura. Poți seta temperatura pe care o dorești cu o precizie similară unui sistem de încălzire pe gaz sau curent. Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, sobele pe peleți au un termostat electronic care poate fi setat cu multă precizie. 

Automatizare

Majoritatea modelelor de sobe pe peleți beneficiază de un sistem automat de pornire/oprire. Această capacitate se datorează unui sistem inteligent, computerizat, care comandă fără implicarea factorului uman. Altfel spus, soba pe peleți funcționează independent, fiind necesară doar o  intervențiă minimă din partea celui care o manevrează. în plus, există și posibilitatea montării unui dispozitiv de tip termostat, care să-ți permită reglaje fine asupra temperaturii ambientale din camera unde este montat.

Eficientizare

Precum ca și în cazul majorității soluțiilor de încălzire pe bază de combustibil fosil, un randament sporit este echivalent cu un cost de utilizare mai mic, atât la buzunar, cât și asupra mediului înconjurător. Așadar, pentru bunăstarea ta este recomandat să cauți un model care să-ți livreze eficient căldura, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Modelele din gama specialiștilor de la PEFOC, asigură un randament foarte bun printr-o eficiență brută, care se situează în jurul valorii de 80%.

Atenție la depozitare!

Una dintre provocările deținerii unei sobe pe peleți este reprezentată de depozitarea materialului combustibil în condiții optime de conservare. Depozitarea corectă a peleților este esențială mai ales că aceștia pot să absoarbă o cantitate considerabilă de umezeală din aerul înconjurător, precum și de pe podele sau pereți. Astfel, pentru evitarea umezelii și deteriorării premature a acestora, peleții trebuie protejați și depozitați în spații bine aerisite și uscate, altfel, utilizarea constantă a peleților uzi, va genera în timp, deteriorarea propriu-zisă a sobei.

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, profesioniștii de la PEFOC sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită în vederea alegerii modelului potrivit de sobă. De asemenea, în magazinul online pefoc.ro aveți la dispoziție o gamă largă de produse: focare, șeminee centrale, sobe pe lemne sau peleți, coșuri de fum și alte accesorii special concepute, pentru căldura și confortul locuinței tale.

related posts

Modifică setările cookies