(P) Șemineul norvegian - transferă atmosfera caldă în stil scandinav, direct la tine acasă!


Stilul nordic de design interior este tot mai apreciat de români în ultimii ani, fiind un tip de decor deosebit, ce se potrivește în locuințe cu aspect clasic, modern, vintage, rustic sau contemporan. 

Tag-uri:

Și cine poate cunoaște mai bine soluțiile perfecte de încălzire alternativă, decât acest popor călit în iernile aspre ale peninsulei scandinave!? Atunci, nu este de mirare   că și din punct de vedere al soluțiilor termice, clienții vor opta pentru varianta unui semineu lemne care să se potrivească acestei povești inedite din punct de vedere arhitectural. 

Stilul norvegian înseamnă combinația perfectă dintre funcționalitate și design modern. Tipul acesta de decor se preteaza într-un cadru spațios, în încăperi luminoase, largi, cu ferestre mari și în care predomină culorile pale, deschise și mobilierul minimalist. Inclusiv podeaua și elementele de ambianță sunt din lemn sau cu tentă lemnoasă. Așadar, specialiștii în soluții alternative de încălzire de la PEFOC, ne recomandă ca la acest decor, să adăugăm un șemineu care împrumută liniile scandinave și le folosește pentru a contura atmosfera caldă în stil nordic, direct la tine acasă!

Șemineele norvegiene denumite și șeminee nordice, scandinave sau baltice, se bucură de un stil aparte, regăsit cu precădere în țările din nordul Europei (Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca). Ele se remarcă prin simplitate și design clasic, elegant sau modern și finisaje în linii deosebite cu nuanțe pale de: alb, gri, crem, uneori negru în contrast sau în combinație cu veșminte din lemn natural (cum este stejarul, alunul) sau elemente avangardiste. Vestea mare este că, datorită ofertelor și reducerilor comparabile cu campaniile de tip Black Friday cu care PEFOC mereu și-a obișnuit clienții, cu diferența că, prețurile bune sunt oferite pe întreg parcursul anului și nu doar la final, astăzi, acestea se regăsesc tot mai des și în casele românilor care pun pe seminee norvegiene pret, poate în aceeași măsură cum o fac și pentru variantele tradiționale.

Universul termicelor inspirate din stilul scandinav este vast și de o fascinație neîncăpătoare pentru un singur articol, așa că, ne-am limitat să vă prezentăm doar o mică parte dintre cele mai îndrăgite seminee norvegiene care, în jocul lor arzând al lemnelor, desfășoară pe tavan lumini demne de experiența magică a aurorei boreale. 

1. Șemineele pe lemne cu sticlă standard în stiluri norvegiene

Sunt tipul de șemineu obișnuit, cu sticlă dreaptă (frontală), dar care pot căpăta un design unic, în funcție de stilul norvegian în care sunt amplasate: clasic, rustic, modern sau contemporan. Aceste șeminee standard nu se demodează niciodată, dar creează o ambianță autentică în locuința ta, de inspirație scandinavă. Așadar, ai la dispoziție o gamă variată de șeminee, cu tipuri de focare șemineu diverse, confecționate din fontă sau oțel căptușit la interior cu șamotă, de dimensiuni și puteri calorice diferite.

2. Șemineele pe lemne în stil norvegian cu sticlă pe colț (frontală + laterală)

Reprezintă o serie de șeminee tipic moderne, echipate cu focare de diferite dimensiuni, dar cu sticlă pe 2 laturi. Astfel, focul se poate observa mai bine, arderea fiind mult mai spectaculoasă. Aceste șeminee contribuie la un decor contemporan, transformând livingul sau încăperea unde sunt amplasate, într-un scenariu de relaxare totală.

3. Șemineele pe lemne în stil norvegian cu 3 laturi din sticlă

Reprezintă o categorie de șeminee cu aspect exclusivist, ce domină întreg decorul în care sunt amplasate, fiind principala piesă de design a căminului. Se pretează în acele case unde livingurile sunt de proporții mari. Un astfel de șemineu poate fi amplasat chiar în centrul locuinței sau între 2 încăperi adiacente, cele 3 laturi oferind practic o vedere perfectă asupra arderii din orice unghi al camerei. Șemineele echipate cu focare cu 3 fețe din sticlă au o deschidere verticală (de tip lift), funcție de autocurățare, iar îmbrăcămintea și finisajul lor surprind prin creativitate și diversitate de forme, texturi sau culori. 

În oferta sibienilor de la Pefoc.ro, stilul norvegian este doar unul dintre sutele de modele din care poți alege. Așa cum un semineu exterior este soluția perfectă pentru zilele sau serile răcoroase petrecute afară, cu familia sau prietenii, la fel poți alege și un tip de șemineu pentru casă (pe lemne, gaz și peleți) sau pentru apartament, doar cu funcție decorativă, potrivit pentru a petrece clipe intime alături de persoanele dragi din viața ta. Oricare ar fi alegerea ta, prețurile atractive o să te surprindă plăcut, alături de consultanța gratuită de specialitate, dar și de echipa de meseriași profesioniști, care vor face tot, ca tu să pui doar pe foc!

related posts

Modifică setările cookies