(P) Stilul minimalist în designul interior - care sunt elementele care îl definesc?


Atunci când îți renovezi apartamentul, s-ar putea să te simți asaltat de o mulțime de posibilități pentru decorul pe care îl poți alege. 


Probabil că te atrag camerele simple, dar nu ți-ai putea imagina noua locuință fără un strop de personalitate aruncat răzleț prin încăperi. În acest caz, cel mai potrivit stil de design interior pentru tine este cel minimalist

Amenajarea unui apartament minimalist trebuie să respecte câteva criterii, pe care suntem încântați să ți le prezentăm în rândurile de urmează. Iată ce ar trebui să faci pentru a urmări acest stil atât de îndrăgit de către designerii din întreaga lume.

Investește în piese de mobilier de calitate

Adună-ți toate economiile și nu face rabat de la calitate atunci când investești în noul mobilier pentru casa ta. Stilul minimalist presupune, în primul rând, bun gust, iar acesta nu se poate regăsi decât în mobila pe care o poți cumpăra de la magazine de profil cu renume. Nu vei regreta alegerea făcută, pentru că doar testul timpului îți poate demonstra, sau nu, calitatea unui obiect. Și cum presupunem că vei vrea să te bucuri pentru cât mai mult timp de mobila casei tale, alege să o cumperi doar din surse verificate.

Optează pentru mai multe tipuri de materiale

Stilul minimalist este reprezentat de linii și forme simple, așa că ai mână liberă în a alege cât mai multe materiale, pentru a te putea bucura de diversificare. Desigur, vorbim de materiale de calitate, cum este lemnul masiv sau țesătura din bumbac. Obiectele din sticlă sunt și ele binevenite într-un decor minimalist, însă plasticul nu este deloc recomandat. 

Pune accent pe o singură piesă de mobilier

Fiecare cameră în parte ar trebui să aibă un punct central, o piesă de mobilier pe care să pui accentul și care să reprezinte încăperea.

Dacă în living nu mai e niciun secret că o canapea ieșită din tipare ar putea face asta, iar în dormitor meritele îi vor reveni patului, la baie poți transforma cada sau cabina de duș în pilonul principal, la fel cum la bucătărie poți avea masa ca punct central al camerei. Toate acestea pot fi colorate diferit de restul articolelor din încăpere, tocmai pentru a deveni atracția acesteia.

Mizează pe un obiect de artă

Dacă nu vrei să contrastezi o sufragerie în care predomină nuanțele de gri cu o canapea galben neon, te înțelegem. Mobilierul în culori la limita excentricului nu este pe placul tuturor, dar asta nu înseamnă că trebuie să păstrezi un decor anost. Mizează pe farmecul unui obiect de artă, cum ar putea fi un tablou sau un vas prețios, care să atragă toată atenția, fără a părea desprins dintr-un alt peisaj. 

Pune accente

Revenind la ideea care nu ar fi întocmai pe placul tău, poți obține culoare și viață în orice încăpere dacă te bazezi pe micile accente pe care le poți obține cu ajutorul pernelor decorative, de exemplu, sau cu un covor care păstrează liniile abordate într-o cameră anume, dar mustește de culoare. 

Lasă cât mai mult spațiu liber

Odinioară, camerele apartamentelor din România erau reprezentate de aglomerația obiectelor decorative și a mobilierului care ocupa spațiul de la podea până la tavan.

Celebrele biblioteci pline cu cărți neatinse de ani buni parcă ne bântuie și acum. E momentul să le lași uitării și să te bucuri de un decor modern, minimalist, reprezentat de încăperi aerisite, în care puținele piese de mobilier își găsesc cu prisosință menirea, fără să aglomereze vizual.

Sperăm că indicațiile noastre îți vor fi de mare ajutor atunci când amenajezi apartamentul în stil minimalist! Spor la treabă!

related posts

Modifică setările cookies