(P) Top 9 avantaje de a cumpăra o casă la cheie


Atunci când te decizi că a venit timpul să ai propria ta locuință, pe lângă clasica dilemă “să-mi construiesc o casă ori să achiziționez una” mai apar o mulțime de întrebări demne de luat în calcul.

Tag-uri:

Piața imobiliară cunoaște un real avans atât în ceea ce privește tranzacțiile efectuate, cât și dezvoltarea locuințelor noi. Datorită proprietăților impresionante apărute în mediul urban, dar și rural, incertitudinea cumpărătorilor se învârte acum în jurul ideii de a opta pentru o casă neterminată sau una la cheie.

Diferențele sunt enorme, iar în lumea extrem de dinamică în care trăim, cei mai mulți își îndreaptă atenția către locuințe finisate și chiar utilate, unde să se mute imediat după semnarea contractului. Dacă încă nu știi ce tip de imobil să alegi, am selectat pentru tine nouă beneficii principale pe care ți le oferă o casă la cheie.

Preț de achiziție redus

Un avantaj demn de luat în calcul pe care îl oferă achiziția unei locuințe complet finisate este faptul că prețul de cumpărare este poate chiar cu 40% mai mic decât în cazul construcției. Contrar ideii generale că un dezvoltator imobiliar construiește mai ieftin și calitatea lucrărilor este slabă, reducerile pe care acesta le oferă apar datorită volumului ridicat. 

Astfel, într-un singur cartier acesta poate dezvolta zece case și primește discount la materialele pe care le cumpără, deoarece vorbim de cantități uriașe. Costurile cu manopera sunt și ele mai mici deoarece muncitorii sunt angajați pe termen lung. În cazul unei singure construcții, toate cheltuielile cad în sarcina proprietarului care nu se poate bucura de beneficiile pe care le are un dezvoltator la scară largă.

Mai mult confort

Dacă dorești să te muți din capitală în Sud-Vestul țării, în Mehedinți sau Craiova, în mod clar îți dorești o experiență cât mai facilă. De pildă, găsești o mulțime de case și vile de vânzare în Mehedinți ori în alt oraș din apropiere, în care te poți muta imediat după semnarea contractului. Spre deosebire de alte opțiuni, o casă la cheie îți oferă tot confortul de care ai nevoie, mai ales dacă nu îți dorești să treci prin etape solicitante care includ zugrăvitul sau schimbarea instalațiilor.

Existența unei comunități

Atunci când alegi să te muți într-o casă terminată ai avantajul de a te bucura de vecini. De regulă, dezvoltatorii imobiliari sunt priviți cu ochi buni de către autorități deoarece reușesc să creeze o adevărată comunitate în zonele unde construiesc. 

Proprietarii persoane private care își vând locuințele îi pot pune în legătură pe cumpărători cu cei din jur, astfel că tranziția către o anumită zonă va fi mult mai ușoară.     

Economie de timp

Construcția de la zero a unei case durează foarte mult, iar dacă nu ai la dispoziție luni de zile cel mai simplu e să optezi pentru o locuință la cheie. În acest fel, salvezi timp prețios și te bucuri de momente liniștite alături de cei dragi în casa mult visată.

Eliminarea birocrației

Dacă dorești să-ți ridici propria locuință ori optezi pentru o casă neterminată, obținerea tuturor autorizațiilor și a documentelor cu care intri în legalitate cade în sarcina ta. Ai nevoie de timp, răbdare, rezistență la stres și perseverență. Știm cu toții că birocrația definește instituțiile statului, așa că trebuie să îți păstrezi multe zile de concediu ca să rezolvi cu toate hârtiile. 

În cazul locuințelor gata finalizate, ai nevoie de două sau trei vizite la notar pentru semnarea actelor și câteva drumuri la furnizorii de servicii ca să treci facilitățile pe numele tău.

Acces la utilități

Dacă alegi să cumperi o casă gata făcută, ai avantajul de a beneficia de acces la utilități precum apă, gaze, energie electrică, telecomunicații sau canalizare. Racordarea la aceste sisteme nu este deloc ieftină și presupune totodată mult timp. 

Cu siguranță nu ți-ai dori să te muți într-o casă unde poate dura chiar și câteva săptămâni până ai acces la curentul electric. Mai mult, poți alege locuința luând în calcul existența unor drumuri asfaltate, a unor centre comerciale, unități medicale sau a sistemului public de transport cât mai aproape de viitoarea ta casă.

Planificarea mai ușoară a serviciilor

Atunci când te muți într-o casă nouă ai de făcut o mulțime de lucruri pentru a o decora după bunul plac. Deoarece știi deja că nu ai nevoie de lucrări suplimentare și ai o dată precisă la care semnezi contractul, poți stabili perioada în care designerii de interior sau cei care se ocupă de peisagistică pot demara amenajările.

În cazul unei construcții nefinalizate, ți-ar fi destul de greu să anticipezi o dată și să semnezi contracte cu furnizorii de servicii de interior/exterior.

Garanția vânzării

În situația în care la scurt timp după achiziția casei vei dori să te muți într-un alt oraș pentru că ai primit o promovare la job, în mod clar vei vinde rapid o casă finalizată. Poate fi vorba chiar și de o relocare în străinătate. Cu certitudine vei găsi ușor un nou proprietar dacă o să îți dorești să o vinzi din diverse motive.

Siguranță

Achiziția unei case la cheie îți oferă siguranța de a transmite imobilul mai departe generațiilor viitoare și de a locui fără grija că ai putea să te muți peste noapte, mai ales dacă stai în chirie. Valoarea locuinței crește în timp, iar rata lunara poate fi mai mică decât chiria dacă ai optat pentru un credit bancar.

Casa la cheie reprezintă cea mai bună opțiune pentru cei care își doresc să se mute cât mai repede în noua lor locuință. Ia în considerare avantajele prezentate și pune în balanță beneficiile ca să iei mai ușor decizia optimă atunci când vrei să-ți cumperi un imobil.

related posts

Modifică setările cookies