(P) Trucuri prin care îți poți decora sufrageria într-un stil romantic


Dacă te-ai mutat în casă nouă și ai nevoie de idei pentru decorare sau dacă vrei să-ți schimbi mobila, poți alege pentru sufragerie un stil romantic, intim. 

Tag-uri:

Această încăpere este locul unde îți întâmpini prietenii, de aceea trebuie să fie o încăpere cât mai plăcută și să inspire o atmosferă caldă, primitoare. Nu trebuie să plătești o avere pentru diferite accesorii sau piese de mobilier. Dacă vei ține cont de câteva trucuri simple, vei putea amenaja un living deosebit, romantic și cu bun gust, chiar și pe bani puțini. Iată ce trebuie să faci:
 

Alege mobilier în culori calde, pastelate

 
Ca să-ți decorezi sufrageria într-un stil romantic trebuie să folosești culori deschise, pastelate, dar e bine să aduci și câteva pete de culoare, pentru contrast. Spre exemplu, poți cumpăra un set de mobilă pentru living în nuanțe calde, de bej sau crem, cu accente aurii sau argintii. 
 
Poți adăuga un strop de culoare printr-o cuvertură, o canapea sau perne decorative în culori puternice, roz, mov   sau roșu, care vor oferi un contrast plăcut cu nuanțele pastelate ale mobilei.
 

Folosește texturi fine, plăcute la atingere

 
Pentru canapele, fotolii, cuverturi și pernele decorative ar fi indicat să alegi un material cât mai moale și delicat. Ar fi ideal să poți folosi pentru living numai accesorii din materiale luxoase, precum satinul, cașmirul, mătasea, catifeaua, blana artificială. Poți folosi chiar și unele amestecuri de fibre din bumbac sau microfibre, care sunt foarte fine și plăcute. Evită cu orice preț texturile prea aspre, chiar dacă arată bine. 
 
De asemenea, perdelele sau draperiile din încăpere ar trebui alese tot dintr-un material fin și delicat și, desigur, în culori deschise, pastelate. La fel și covorul, care trebuie să fie foarte moale și pufos la atingere.

Adaugă accesorii inspirate

 

Un decor romantic are și un strop de natură în casa ta. Pune câteva vaze sau ghivece cu flori pe rafturi speciale amenajate, pe polițe sau chiar pe masa de cafea, dacă este loc. Desigur, poți folosi și lumânări parfumate, dacă îți plac, dar și alte obiecte, precum statuete, mici tablouri sau fotografii înrămate. Poți amplasa toate aceste accesorii de efect inclusiv pe rafturile bibliotecii, printre cărți.

Instalează un șemineu

Chiar dacă nu poți monta în sufragerie un șemineu adevărat, poți amplasa unul decorativ, care îți va asigura o lumină romantică în încăpere. Un șemineu de acest fel este mult mai ieftin, ușor de instalat și se potrivește foarte bine chiar și în spațiile mai mici. Pe lângă prețul mult mai accesibil și ușurința cu care se poate monta oriunde, un șemineu decorativ îți oferă și alte avantaje:
  • Nu produce fum sau miros 
  • Îți asigură un plus de căldură pe timp de iarnă și o lumină plăcută, romantică
  • Poate fi instalat pe perete, în colțul camerei sau pe podea
  • Poți alege un model care să imite perfect un șemineu tradițional sau unul modern, cu design simplu, minimalist.

Transformă pereții în elemente de decor

O sufragerie poate arăta foarte bine și dacă pereții sunt văruiți în culori clasice, pastelate sau chiar în alb. Însă poți obține un efect estetic deosebit dacă vei încerca să transformi pereții încăperii în adevărate elemente de decorat. Astfel, poți colora unul dintre pereți într-o nuanță de contrast, puternică, alegând o culoare vie și foarte feminină: roșu sau roz.
 
O altă soluție, dacă nu vrei să zugrăvești, este să acoperi un perete cu tapet sau cu un autocolant decorativ. Poți folosi un model cu flori sau unul care imită piatra, ceva care să te ducă cu gândul la natură și relaxare. Ai însă grijă să nu fie un model mult prea încărcat sau care să amestece foarte multe culori în acel desen.
 
Cu cât este mai simplu, cu atât va fi mai frumos și mai elegant. Folosește această soluție pentru un singur perete, nu pentru toți, pentru că altfel vei obține o atmosferă încărcată și neplăcută. Ideal ar fi să decorezi în acest fel cel mai mare perete din sufragerie și să nu amplasezi în dreptul lui prea multe obiecte sau piese de mobilier. Interesul tău este să iasă în evidență, nu să fie acoperit.
 
Iată cât de simplu este să-ți decorezi sufrageria într-un stil elegant și romantic. Nu ai nevoie de mulți bani, ci de idei inspirate și trucuri simple, pe care le poți aplica oricând îți dorești o schimbare în locuința ta.

related posts