Vrei să fii o gazdă perfectă? Află câteva sfaturi utile


(P) Te-ai simțit bine mereu în preajma prietenilor tăi și ai văzut cât de ușor este pentru unii dintre ei să se transforme în gazde plăcute și să pună la punct o întâlnire în așa fel încât să ai senzația că nu ai mai vrea să pleci acasă. 


Cu siguranță, ți-ai dorit să devii și tu gazda perfectă, așa că ai încercat să le oferi ore plăcute în intimitatea casei tale, dar nu ți-a prea reușit.

Oare ce anume ai greșit dacă rezultatele nu au fost la fel de bune? Există secrete ale unei gazde perfecte? Dacă da, care sunt acestea și cum să le pui în practică în așa fel încât să te simți cu adevărat minunat în preajma amicilor tăi, iar ei la plecare să declare cu sinceritate că s-au simțit minunat! 

Iată ce trebuie să știi pentru a fi o gazdă perfectă pentru musafirii tai:

Cea mai la îndemână modalitate de a afla secretele este să întrebi propria mamă, care are experiență în primirea oaspeților. Vei afla lucruri foarte interesante legate de modul în care să-i întâmpini încă de la ușă, dar și de modalitatea de a-i servi cu ceva dulce sau cu o cafea pentru a se simți bine. În afară de aceste informații pe care le vei culege de la mămici și bunici, ai putea să descoperi alte lucruri interesante pe diferite site-uri de pe internet.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să zâmbești frumos, plăcut, să arăți că ești încântat de faptul că la ușa ta au sosit prietenii sau colegii de serviciu. Chiar dacă ai vreo nemulțumire, vreun necaz sau alte lucruri nu-ți sunt pe plac, zâmbetul nu trebuie să părăsească expresia feței;

Întotdeauna trebuie să ai un loc curat în care să îi poți primi. Bucătăria, dormitorul sau balconul nu sunt spații potrivite pentru un astfel de moment, așa că încearcă să decorezi corespunzătorul livingul, să poată deveni la orice oră din zi sau noapte locul potrivit pentru musafirii tăi;

Câteva piese de mobilier sunt vitale pentru primirea musafirilor, precum o canapea extensibilă, în cazul în care vor să doarmă la tine noaptea, o măsuță de cafea pentru a servi această băutură atât de des întâlnită în momentele de socializare, o vază cu flori plăcut mirositoare pentru a împrospăta aerul. Dacă vrei să găsești masute de cafea, atunci descoperă multe modele în mediul online;

Musafirii, de regulă, vor oferi un mic cadou sau un buchet de flori imediat ce îți trec pragul casei. Acceptă-l fără să spui celebrele cuvinte total nepotrivite într-o asemenea situație (Nu trebuia!, Nu îmi aduce flori, nu îmi plac!). Darurile sunt frumoase și interesante, indiferent cât de scumpe sunt. Persoana care face un astfel de gest vrea să vadă că îți face plăcere;

Comunicarea este esențială în aceste clipe. Nu uita că trebuie să găsești subiecte de conversație potrivite, să fii prezent, activ, să nu te lași acaparat de treburile la bucătărie sau de faptul că s-ar putea ca musafirilor să nu le placă ceva. Dacă aceștia observă că te bucuri și că ești relaxat, atunci poți spune că ai fost o gazdă perfectă.

Lasă o impresie cât mai bună musafirilor tăi, amenajează locuința în așa fel încât să-i primești cu ușurință, pregătește câteva feluri de mâncare sau dulciuri care vor încânta papilele gustative și nu uita să oferi la plecare un mic cadou (un borcan cu dulceață, o fotografie într-o ramă modernă, o cutie de bomboane, mâncare la pachet dacă le-a plăcut ce ai gătit etc.). 

surse foto: Shutterstock.com

FULLSCREEN
Vrei să fii o gazdă perfectă? Află câteva sfaturi utile
  • /

related posts