Plantele-gigant de interior, soluția inedită și la modă pentru a împrospăta aspectul și energia locuințelor pe timp de primăvară


”Plantele-gigant de interior sunt ”vedetele” caselor românilor în aceasta primăvară”, spune Nicu Bocancea, master florist român.


În fiecare primăvară, oamenii încearcă să schimbe ceva în casele lor, să aducă parcă primăvara și la interior din amenajare sau din accesorii, iar florile întotdeauna au fost în topul soluțiilor salvatoare pentru schimbarea atmosferei si a stării de spirit dintr-o locuință. Anul acesta însă atenția oamenilor asupra universului personal și a căminului a fost mult mai mare, iar plantele-gigant care să le transforme locuința în oază de exotic și de verde sunt la mare căutare, ceea ce ne-a încurajat să diversificăm plantele mari obișnuite cu exemplare rare, impunătoare și cu istorie lungă”, declară Nicu Bocancea, master florist român. 

Un cactus înalt de 2 metri, un măslin batrân de aproape 100 de ani, înalt de 4 m și greu de 250 de kg, un copac de aloe vera de 2 m adus din Africa de Sud, o plantă de Yucca foarte rară, în vârstă de 50 de ani și înaltă de 2 metri, Pachypodium – o plantă exotică foarte rară de 2 m, cu frunze în vârf și flori mari, albe și parfumate, adusă tocmai din Madagascar, Dracaena Draco înaltă de 4 m și bătrână de 40 de ani adusă din Insulele Canare, un Bonsai de 2 m, adus din Japonia sunt câteva dintre ”vedetele” plantelor-gigant comandate sau cumpărate în ultimele luni de românii pasionați de frumos. ”O plantă-gigant de interior schimbă radical aspectul și energia unei camere, devine un pol de interes, transformă spațiul într-un loc armonios de evadare, de vacanță. Mulți iubitori de plante care și-au îmbogățit casa cu o plantă impunătoare au spus că aceasta le-a oferit mai multă satisfacție și stare de bine decât un obiect nou de mobilier sau decît un alt accesoriu decorativ”, povestește Cosmin Avramiță, director general al unui lanț de florării.

Chiar dacă provin direct din zone precum Asia, Costa Rica sau Brazilia, plantele-gigant nu sunt pretențioase, se adaptează foarte ușor la mediul care le adoptă și au nevoie de lumină, apă și spațiu în care să aibă libertatea de a crește și de a fi admirate în toată splendoarea lor.

Pe lângă plantele-gigant de interior mai rare, cu vârste și dimensiuni record, există soiuri de plante decorative foarte căutate și cerute de publicul din România: ”Anul acesta românii au adus exoticul din vacanțele de departe în propriile locuinte prin intermediul plantelor care sunt aduse de noi direct de foarte departe în multe soiuri și dimensiuni. Cele mai populare s-au dovedit a fi plantele de bonsai, de strelizia, de ficus și anumite soiuri de yucca sau dracaena”, adaugă Cosmin Avramiță, directorul lanțului de florării care a pus România pe harta de interes a marilor producători de plante si flori din lume.  

related posts

Modifică setările cookies