Şi stadioanele pot fi sexy! Formă dubioasă a unei arene din Qatar 


Organizatorii Campionatului Mondial de fotbal din Qatar (2022) au finalizat construcţia stadionului Al-Wakrah, primul ridicat de la zero în vederea competiţiei de peste trei ani. 


Acoperişul arenei are însă o formă care a aprins imaginaţia internauţilor, care l-au comparat cu un vagin.

Cu o capacitate de 40.000 de locuri şi cu numeroase facilităţi, printre care posibilitatea de a reduce temperatura aerului în interior, Al-Wakrah Stadium va găzdui meciuri la CM 2022 inclusiv în faza sferturilor de finală.

Singura bilă neagră a construcţiei e legată de felul în care se vede stadionul privit din aer. În 2013, atunci când a fost proiectat, arhitecta Dame Zaha Hadid (decedată în 2016 din cauza unui infarct, la 65 de ani) a dorit ca acoperişul să imite o ambarcaţiune tradiţională, denumită Dhow şi folosită de arabi în special la pescuit.

Toate bune şi frumoase, doar că barca imaginată de Hadid are asemănări evidente cu partea intimă a unei femei. Un amănunt care nu a scăpat neobservat în spaţiul virtual, multitudinea de comentarii făcând ca presa internaţională să nu mai vorbească despre Al-Wakrah Stadium, ci despre „vagina stadium”.

Înainte de a muri, arhitecta cu origini britanico-irakiene le-a dat o replică acidă contestatarilor. „E jenant să vii cu asemenea non-sensuri. Ce înseamnă asta? Orice are o gaură este un vagin? E ridicol”, a declarat Dame Zaha Hadid.

related posts

Modifică setările cookies