(P) Titlu articol: 3 lucruri de știut despre o saltea ortopedică


Salteaua ortopedică este cea mai bună opțiune pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni la nivelul spatelui sau articulațiilor.


Pe lângă capacitatea lor de a oferi un plus de confort persoanelor care au nevoie de aceasta, poate fi și o alegere bună pentru oricine dorește un somn odihnitor de pe urma căruia să nu se aleagă cu dureri insuportabile.

De regulă, medicii recomandă utilizarea saltelelor ortopedice de către persoanele în vârstă, mai ales că se pot confrunta cu o serie de probleme la nivelul oaselor și articulațiilor. Acestea sunt mai rigide și permit corpului să aibă o poziție corespunzătoare în timpul somnului.

Înainte de a cumpăra o saltea ortopedică, ar trebui să știi câteva lucruri esențiale despre aceasta.

 

Oferă numeroase beneficii și susține tratamentele medicale

Așa cum am menționat, salteaua ortopedică are o suprafață fermă, ceea ce permite o poziție optimă a corpului în timpul somnului. Poziția corectă din timpul nopții permite odihna completă și un plus de energie dimineața. Asigură distribuirea uniformă a greutății corporale, în acest fel evitându-se acumularea de presiune pe șolduri, gât sau în zona spatelui.

Asigură alinierea vertebrelor, ceea ce înseamnă ameliorarea stresului adunat în zona coloanei vertebrale și a durerilor de spate. De asemenea, este promovată circulația sanguină, lucru datorat posturii corespunzătoare din timpul somnului.

 

Conține o serie de materiale care îi permit să fie cât mai comodă

Saltelele ortopedice sunt disponibile în numeroase straturi de suport pentru a asigura nivelul de confort necesar. Acestea au în compoziția lor:

-       Arcuri standard

-       Arcuri de buzunar

-       Spumă de memorie

-       Spumă reflexă

-       Spumă de gel

-       Latex

-       Umplutură naturală

Unele dintre ele pot fi și ușor de rulat pentru a putea fi mutate cu ușurință dintr-o încăpere în alta.

 

Este recomandată schimbarea ei la o perioadă de 7 ani.

Pentru a te putea bucura de beneficiile oferite de salteaua ortopedică, este necesar ca aceasta să fie schimbată la cel mult 7 ani. Există numeroase saltele ortopedice la prețuri rezonabile, astfel că nu ai niciun motiv să nu investești în calitatea somnului tău.

Vei observa că odată cu trecerea timpului, salteaua va începe să devină incomodă și îți va putea provoca dureri de spate. În plus, aceasta nu va mai putea asigura confortul în cazul în care te confrunți cu durerile de spate sau suferi de anumite afecțiuni.

Așa cum am menționat anterior, salteaua ortopedică nu este indicată numai celor care suferă de anumite afecțiuni, ci este un avantaj și pentru restul persoanelor. Mai exact, cele mai multe persoane care apelează la salteaua ortopedică o fac pentru a preveni anumite afecțiuni sau dureri cu care se pot confrunta.

Chiar și pentru micile dureri de gât, spate sau articulații, aceasta este cea mai bună investiție pentru un somn de calitate.

Ceea ce nu am menționat până acum, dar este extrem de important, este că salteaua ortopedică este potrivită pentru cupluri, deoarece ajută la distribuirea completă a greutății, ceea ce face ca aceasta să nu se miște în cazul în care unul dintre aceștia are un somn neliniștit sau se mișcă prea mult în pat. Este o saltea confortabilă pentru amândoi. 

related posts

Modifică setările cookies