Trucuri pentru împodobirea bradului de Crăciun. Care sunt tendințele în 2020


Specialiștii recomandă să renunțați la brazii artificiali, din plastic sau alte materiale care poluează, și să vă creați propriii pomi de iarnă din crengi de brad natural. Iată câteva ponturi pentru împodobirea bradului în 2020.


Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional, știe cum ar trebui să arate bradul de Crăciun din casele românilor. Expertul recomandă brazii construiți din crengi și cetină, pe structură metalică, la care adaugă coronițele împodobite în fel și chip pentru uși, scorțișoara, ghindele, conurile de brad, nucile și florile din bumbac în loc de accesorii din plastic.

Totodată, spune floristul, luminile calde atât din instalații, cât și din felinare sau lumânări, accentele discrete de alb și roșu sunt parte din trendurile în amenajări pentru sărbătorile 2020.

Cum arată bradul perfect

Deși consideră că fiecare om trebuie să-și aranjeze bradul după gustul personal și după armonia casei și a familiei sale, Nicu Bocancea a făcut totuși o listă de NU-uri, dar și de DA-uri personale pentru amenajările caselor de Crăciun în anul pandemiei. 

„Atunci când sunt întrebat ce aș pune eu la categoria NU în ceea ce privește amenajările de Crăciun, trec 3 puncte: fără brad de plastic, fără brad tăiat, fără beteală! Iar la categoria DA, voi pune tot 3 puncte, ca să păstrez un echilibru: DA brazilor construiți din crengi și cetină, sunt la fel de rezistenți, miros la fel de bine și nu afectează cu nimic sănătatea pădurilor, aș mai adăuga accesoriile naturale precum nucile, ghindele, castanele, conurile de brad și fermecatoarele felinare, lumânări sau instalații discrete, fără culori”, explică floristul.

Nicu Bocancea este unul dintre moștenitorii celui mai longeviv lanț de florării din România, care de mai bine de 10 ani “construiește” brazii de Crăciun pentru mii de iubitori de natură și de frumos.

Cu înălțimi care pot porni de la 50 de cm și pot ajunge până la 7 m, cu crenguțele prinse de o structură metalică ce poate rămâne, după ce trece sezonul, în depozitele florăriei, brazii construiți de Nicu Bocancea sunt nu numai bucurie pentru clienți, ci și un reper și pentru floriștii din alte țări. Iar variantele de brazi construiți sunt foarte multe și extrem de apreciate de amatorii de inedit. 

Cum se face structura bradului

„Am primit telefoane anul acesta prin care colegi floriști din alte țări mă întrebau cum facem structura metalică pe care construim brazii pentru a putea face și ei același lucru pentru clienții lor. Frumusețea este că forma conică a bradului poate fi redată cu ușurință și creativitate și din alte materiale, nu doar din crengi și cetină. Cu structura potrivită pe care se așază materialele, se pot face brazi extrem de frumoși din conuri, din ghinde sau din ace de pin, doar din aranjarea acestora”, dezvăluie Nicu Bocancea.

Ce culori să alegi

Cromatica în vogă anul acesta pentru brazii și aranjamentele de Crăciun are din nou aceeași vedetă, mixul între roșu și alb, însă suportă variațiuni care depind de cromatică ambientului și de gusturile fiecărei persoane.

„Dacă spațiul este mai scandinav, mai urban, s-ar potrivi un brad alb simplu. Dacă spațiul este înalt, mergem către un brad în nuanțe de roșu cu mici detalii aurii sau arămii. Dacă avem o casă unde există copii, se pot adăuga accesorii pale, în nuanțe de roz sau bleu. Roșul și albul sunt în continuare cele mai cerute, deși trendul de alegere a culorilor naturale este în creștere”, detaliază master floristul.

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Medeea Marinescu: „Marius Manole, îmi pare rău!”

  • Trucuri pentru împodobirea bradului de Crăciun. Care sunt tendințele în 2020

related posts

Modifică setările cookies